ZVEZDA U EVROLIGI I NAREDNE SEZONE, RUSI OTKLONILI SVE DILEME! Igraće i Zenit, traže se još dva mesta!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • ZVEZDA U EVROLIGI I NAREDNE SEZONE, RUSI OTKLONILI SVE DILEME! Igraće i Zenit, traže se još dva mesta!

Ako je verovati informacijama koje stižu iz Rusije KK Crvena zvezda će i naredne sezone igrati u Evroligi. Detalje o ovog temi donosi Ruska agencija za međunarodne informacije (RIA), koja tvrdi da će srpski klub dobiti specijalnu pozivnicu, zajedno sa Zenitom iz Sankt Peterburga.

- Prethodno je najbolji tim VTB lige, ne računajući CSKA koji ima dugoročnu licencu dobijao mesto u Evroligi za sledeću sezonu. U sezoni 2021-2022, Rusiju će u tom takmičenju definitivno predstavljati CSKA i Uniks, finalista Evrokupa - navela je pomenuta ruska agencija, podsećajući da su u polufinalu VTB lige CSKA i Zenit, Lokomotiva Kubanj i Uniks.

Kada je ABA liga u pitanju Crvena zvezda protiv Budućnosti vodi sa 2-0 u finalnoj seriji i nedostaje joj još jedna pobeda da dođe do nove titule šampiona ABA lige.

- Informacija da će najbolji tim VTB lige, ne računajući CSKA, dobiti zagarantovano mesto u Evroligi za sledeću sezonu nije tačna. Evroliga će sama odrediti ko će popuniti dva upražnjena mesta. Ali nema posebnih zagonetki oko toga. Klubovi koji bi trebalo da budu tu su Zenit i Crvena zvezda (Srbija) - zakljčio je neimovani izvor "RIA".

Trenutno je poznato 16 od 18 učesnika Evrolige u sledećoj sezoni 2021-22.

Barselona, Real Madrid, Baskonija, Anadolu Efes, Fenerbahče, Panatinaikos, Olimpijakos, Olimpija Milano, Makabi Tel Aviv, Žalgiris i CSKA imaju licence na neograničen broj godina. Bajern i Asvel bi takav status trebalo da dobiju po završetku aktuelne sezone kada im ističu dvogodišnje licence. Alba je dobila dvogodišnju specijalnu pozivnicu, dok će Monako i Uniks sledeće godine igrati u Evroligi kao finalisti Evrokupa.

Novosti

Komentari