LUKA MITROVIĆ JASAN, ZVEZDA MOŽE MNOGO, NAVIJAČI SAMO STRPLJENJA! Napadački potencijal je ogroman, Adams je brutalan plej!

    foto: Printskrin/Twiter
    Podeli
  • LUKA MITROVIĆ JASAN, ZVEZDA MOŽE MNOGO, NAVIJAČI SAMO STRPLJENJA! Napadački potencijal je ogroman, Adams je brutalan plej!

Crvena Zvezda je u dobroj meri izmenila tim, kao i stručni štab, ali jedan od starosedelaca u ekipi sa Malog Kalemegdana je Luka Mitrović.

Ovaj 29-godišnjak koji je u prošloj sezoni osvojio tripl krunu sa crveno-belima zadovoljan je kako teku pripreme i ističe da ekipi treba još malo vremena da se uigra.

- Približava se početak. Dosta toga samo napravili, ali dosta posla nas i očekuje kao i svaku ekipu sa velikim brojem novih igrača, novim trenerom. Još smo u fazi košarkaškog upoznavanja. Reprezentativci Dobrić i Petrušev su se naknadno priključili. Kao što je i normalno za ovaj deo priprema bilo je sitnijih problema, hvala Bogu ništa ozbiljnije. Čekamo Nemanju Nedovića da se oporavi i priključi nam se, da budemo konačno kompletni i da nadam se zdravi dočekamo prvi meč - rekao je Mitrović pre nego što je na Malom Kalemegdanu počela prodaja sezonskih karata.

Zvezdu će od naredne sezone sa klupe predvoditi mladi stručnjak Vladimir Jovanović.

- Svaki trener ima svoje zahteve i principe, tako će biti i sa Vladom. Ono što bi trebalo da nas krasi, što nas je krasilo i prethodnih sezone je dobra energije. Jaka fizička igra, naročito u fazi odbrane. Imamo i te kako dobar napadački potencijal, koji još treba da pretvorimo u konkretan kvalitet na terenu. Nadam se da će se to desiti vrlo brzo.

Klub je tokom leta angažovao sedam novih igrača (Nemanja Nedović, Hasan Martin, Dalibor Ilić, Ben Bentil, DŽon Holand, DŽejlen Adams i Filip Petrušev).

- U ovakvom formatu takmičenja, sa ovolikim brojem utakmica, širok sastav je i te kako potreban. Da svaki igrač može da se rastereti, jer teško je očekivati od bilo kog igrača da na istom nivou odigra 80-90 utakmica. Biće nam sa te strane lakše pod košem, a mislim da imamo i dobru rotaciju na spoljašnjim pozicijama.

Zanimljivo je da od novajlija iskustvo igranja u Evroligi nemaju samo Ilić i Adams.

- Ima tu dosta poznatih imena iz Evrolige, ali i igrača koji su prvi put u ovakvoj situaciji, na ovom nivou. Kao i u svakoj dobroj ekipi, mi starosedeoci, igrači sa iskustvom na ovom nivou, daćemo sve od sebe. Na raspolaganju smo momcima koji su novi u Evroligi i tom stepenu takmičenja svakog dana, kako bismo im pomogli da što pre dostignu puni potencijal i kvalitet.

Uloga prvog plejmejkera trebalo bi da bude poverena Adamsu, kome će Zvezda biti prvi klub u Evropi.

- NBA iskustvo, igranje u Australiji koja nam možda nije toliko poznata, ali beležio je sjajne partije i rezultate. Ima ogroman potencijal. Biće mu potrebno malo vremena, kao i svima nama da individualno i timski izgledamo dobro. Ne treba možda očekivati sjajne partije od njega na početku sezone i u prvih par utakmica, ali to nam nije ni cilj. Već da izgledamo bolje iz utakmice u utakmicu i da kako vreme bude prolazilo forma bude sve bolja i bolja.

Mitrović je tokom leta imao određene zdravstvene probleme, ali to je uspešno rešeno.

- Izuzetno mi je važno što sam prošao kompletne pripreme sa ekipom, bez većih pauza. Bila je kratka zbog zdravstvenih problema, ali sve je dobro, telo sluša i nadam se da će tako ostati tokom čitave sezone.

Momak iz Novog Sada je prošle sezone beležio sjajne partije na poziciji pet, a tokom većeg dela karijera je igrao kao krilni centar.

- Šta god bude trebalo. Nije mi strano, nemam problem. Četiri ili pet, ne znači mi puno. Bitno je šta radite na terenu. Neće se moja igra mnogo razlikovati igrao na poziciji četiri ili pet. Ne mogu preko noći da postanem drugi igrač ili da radim nešto što dosad nisam radio. U kojoj god ulozi me trener vidi, daću sve od sebe da svoje kvalitete stavim u službu tima.

Prošle sezone je delio teren i svlačionicu sa Markom Simonovićem, a sada će bivši reprezentativac Srbije biti u novoj ulozi. On je pomoćnik treneru Vladimiru Jovanoviću.

- Već poslednjih par sezona se spremao za tu ulogu. Došao je spreman - zaključio je Mitrović.

Podsetimo, Crvena zvezda će igrati na turniru u Nikoziji (Kipar) gde će 23. i 24. septembra odmeriti snage sa Peristerijem i Olimpijakosom.

Prva zvanična utakmica crveno-belih u novoj sezoni zakazana je za 1. oktobar od 20 časova, kada će u dvorani "Aleksandar Nikolić" gostovati novajlija u ABA ligi, skopski MZT.

Novosti.rs

Komentari