ZVEZDA SE KOCKALA, ZA SADA JOJ SE TO NIJE ISPLATILO! Ne sluti na dobro, sa ovakvom igrom se može dobiti ni šestoligaš!

    foto: KK CZ
    Podeli
  • ZVEZDA SE KOCKALA, ZA SADA JOJ SE TO NIJE ISPLATILO! Ne sluti na dobro, sa ovakvom igrom se može dobiti ni šestoligaš!

Bolje da izgubim jednom s 4:0, nego četiri puta s 1:0. Sada već čuvena rečenica Žozea Murinja. Tačno je. Međutim, fudbal nije isto što i košarka. Kad izgubiš s 39 poena razlike, onda ne možeš da počneš rečenicu s “bolje da”.

Crvena zvezda je poražena od Olimpijakosa na Kipru s 94:55 i uoči sezone ne deluje obećavajuće. Dobro, pripreme i služe da se isprobaju razne varijante, uparuju igrači koji ne deluju kompatibilni, u pripremama gube i veći klubovi od Zvezde, sigurno je da će klub s Malog Kalemegdana da zaigra bolje, ali pitanje je – koliko bolje.

OD PLEJA SVE KREĆE

Sve potiče od pleja, a crveno-beli tu imaju ozbiljan problem. Kockala se Zvezda s dovođenjem Džejlena Adamsa i posle ovih pripremnih utakmica može da se kaže da joj se to kockanje do sada nije isplatilo. Najbolji igrač australijske lige, prošle sezone, u dresu beogradskog kluba još ništa nije pokazao.

Ne ide mu šut, ali šut je najmanji problem. Ne ide mu ni organizacija napada, često gubi lopte. Od njega je u ovom trenutku neuporedivo bolji Stefan Marković. Ne bi to bilo tako problematično da Adams nije predviđen za prvu opciju na poziciji organizatora igre. Za Zvezdu i Adamsa bi bilo nabolje da se još nije adaptirao na evropski način košarke.

Videćemo da li je to u pitanju…

TANKO POD KOŠEM

Nikakav pomak ispod koša nije doneo Hasan Martin. Tu je najveća gužva, pored doskorašnjeg igrača Olimpijakosa na Mali Kalemegdan je došao i Filip Petrušev, a ostali su Ognjen Kuzmić i Luka Mitrović. Posle do sada viđenog jasno je da je Mitrović pokazao najviše. Izvesno je da će neko od prekobrojnih za ulazak u 12 da bude jedan od centara.

Izgleda da trener Vlada Jovanović nije najzadovoljniji onim što pokazuje Filip Petrušev, pa mu je novi igrač često u “civilu”. Defanziva mu je najveći problem, ali ne samo njemu. S tim se muče i ostali centri. Loše se gradi i defanzivni skok, pa je opšta slika “petica” poprilično loša.

STRANCI NISU DONELI PREVAGU

Loš je Adams, loš je Martin, ali ni preotala dva stranca ne mogu da se pohvale učinkom u pripremnom periodu. Malo šta je u napadačkom arsenalu osim šuta za tri poena pokazao Ben Bentil, a šut je promenljiva kategorija. Može da krene, a može i da ode u drugom pravcu i napravi veliki problem sopstvenoj ekipi. Taj šut nije proradio kod Džona Holanda. “Pitbul” se još traži, ponekad se istakne nekom asistencijom, ali je daleko od toga da bude bitan faktor.

Stranci nisu doneli “instant” prevagu. Ništa bolji nisu od domaćih igrača. Vremena je sve manje, a pitanje je da li s vremenom trener Vlada Jovanović ima manje glavobolja. Iz prostog razloga što Zvezda, za sada, nema ni glavu ni rep…

Komentari