JOKIĆ NE STAJE, OVAJ PUT CEH JE PLATIO ORLANDO! Nikola se poigrava, ovakva dominacija se ne viđa!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • JOKIĆ NE STAJE, OVAJ PUT CEH JE PLATIO ORLANDO! Nikola se poigrava, ovakva dominacija se ne viđa!

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić nastavio je sa dominantnim partijama u NBA ligi uprkos tome što šuterski nije bio raspoložen. Jokić je nekarakteristično mnogo promašivao, ali mu to nije smetalo da ponovo bude najbolji i donese svom Denveru pobedu nad Orlandom, rezulatom 121:111.

Nikola je na parketu proveo skoro 35 minuta i za to vreme postigao 26 poena, imao 15 skokova i sedam asistencija, uz jednu ukradenu i pet izgubljenih lopti.

Momak iz Sombora nije imao dobro šutersko veče – iz igre je pogodio 10 od 26 pokušaja, dok je za tri imao učinak 3/9, ali se to nije odrazilo na njegovu statistiku, kao ni na konačan rezultat.

Nagetsi su odigrali sjajno u prvoj četvrtini i već posle 12 minuta imali 15 poena prednosti, nakon čega je moglo da se pretpostavi da će ostvariti novi trijumf.

U drugoj su imali maksimalnih +22, da bi, kada god bi Orlando pokušavao da se vrati, domaćin uspešno odbijao taj nalet.

Medžik je tek u poslednjoj deonici uspeo da smanji razliku, ali vremena i snage da se potpuno vrati u meč nije bilo.

Pored Jokića, istakli su se Vil Barton i Džef Grin sa po 17 poena, jednim više od Forbsa.

Na drugoj strani, u gostujućoj ekipi najbolji je bio Karter sa 25 poena i 12 uhvaćenih lopti, dok je Vagner dodao 25 i imao osam skokova.

Izabranici Majka Melouna suvereno drže šesto mesto na tabeli Zapadne konferencije sa 32 pobede i 25 poraza, dok je Orlando pretposlednji na Istoku sa učinkom 13-46.

RTS

Komentari