SRUŠIO JE BUBKU, U BEOGRADU ĆE NAPASTI SOPSTVENI SVETSKI REKORD! Duplantis uzbuđen zbog nastupa u srpskoj prestonici!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SRUŠIO JE BUBKU, U BEOGRADU ĆE NAPASTI SOPSTVENI SVETSKI REKORD! Duplantis uzbuđen zbog nastupa u srpskoj prestonici!

Švedski atletičar Armand Duplantis uskoro dolai u Beograd. Duplantis i dalje ne može da veruje da je svetski rekorder u skoku s motkom, cilj mu je napad na novi najbolji rezultat na Olimpijskim igrama, a dodaje da je uzbuđen zbog nastupa na atletskom dvoranskom mitingu u srpskoj prestonici.

"Oboriti rekord na otvorenom bilo je ostvarenje sna. Još mi je teško da poverujem kako sam iznad legendarnog (Sergeja) Bubke na listi", rekao je Duplantis, preneo je Srpski atletski savez.

Duplantis je svetski rekord star 26 godina, oborio u septembru prošle godine na mitingu Dijamantske lige u Rimu, kada je preskočio 6,15 metara.

Šveđanin drži i svetski rekord u dvorani sa preskočenih 6,18 metara.

Upitan kako je pandemija korona virusa uticala na njegove treninge u prošloj godini, Duplantis rekao da je na početku bilo vrlo teško trenirati, ali da se polako sve vraćalo u normalu.

"Kada je pandemija prvi put pogodila, bilo je zaista teško trenirati. Svi objekti za trening su bili zatvoreni i nekoliko meseci nismo mogli da imamo odgovarajući trening. Kada sam se vratio u Švedsku u junu, trening se prilično vratio u normalu, međutim s obzirom na dva meseca pauze, trebalo je vremena da se sve vrati na staro", rekao je 21-godišnji atletičar.

Šesti međunarodni atletski miting u dvorani održaće se u Beogradu u atletskoj dvorani na Banjici 24. februara od 17.30 bez prisustva publike.

Duplantis je rekao da je veoma uzbuđen zbog takmičenja u Beogradu, a da je o dvorani na Banjici čuo sve najbolje.

On je naveo da su mu najveći cilj u ovoj godini Olimpijske igre u Tokiju i napad na svetski rekord.

Na takmičenju u skoku sa motkom osim Šveđanina nastupaće i aktuelni olimpijski šampion Brazilac Tijago Braz.

Takmičenje u Beogradu biće poslednja prilika atletičarima za ostvarivanje norme za Evropsko dvoransko prvenstvo u poljskom Torunu, koje se održava od 5. do 7. marta ove godine.

Komentari