(VIDEO) ARMAND POKLONIO SRBIJI SVETSKI REKORD, OVAKO NEŠTO NIJE VIĐENO - ALI NIKAD! Šveđanin preskočio 6.20... Majstore, znaš li ti uopšte koliko je to...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) ARMAND POKLONIO SRBIJI SVETSKI REKORD, OVAKO NEŠTO NIJE VIĐENO - ALI NIKAD! Šveđanin preskočio 6.20... Majstore, znaš li ti uopšte koliko je to...

Švedski atletičar Armand Duplantis osvojio je titulu svetskog šampiona u skoku sa motkom i drugi put za dve nedelje postavio svetski rekord u Beogradu - 6,20 metara.

Do novog rekorda stigao je iz trećeg pokušaja, baš kao i pre dve nedelje na mitingu u Areni, kada je skočio 6,19 metara.

Srebro je pripalo Brazilcu Tijagu Brazu sa 5.95 metara, dok je bronzu uzeo Amerikanac Kristofer Nilsen sa 5.90.

U jednom od najanticipiranijih takmičenja na prvenstvu, videli smo sjajnu bitku za medalje, a favoriti su opravdali očekivanja.

Duplantis je svakako bio prvi favorit i od samog početka takmičenja je stavio do znanja da je došao po zlato.

Otvorio je seriju sa 5.60 preskokom iz prvog pokušaja, pootom je narednu visinu propustio, da bi ponovo iz prvog pokušaja preskočio 5.85 metara.

Bilo je jasno da će za zlato biti potrebna odlična visina, a 5.85 su uspela da preskoče četvorica takmičara, pored Duplantisa i Amerikanac Kristofer Nilsen, Brazilac Tijago Braz i Francuz Valentan Lavileni.

I tu je krenuo obračun za medalje. Lavileni je brzo završio učešće, da bi Kristofer Nilsen preskočio 5.90 iz drugog pokušaja.

Ali to je bilo sve od Amerikanca, jer nije uspeo da ide preko 5.95.

Bilo je jasno da o zlatu odlučuju Duplantis i Brazilac Tijago Braz.

I šta reći, Duplantis je preskočio kao od šale 5.95, pa potom i 6.05, Braz nije mogao dalje od 5.95.

Ostalo je da se Duplantis nadmeće sa visinom svetskog rekorda od 6.20 metara, prva dva puta je rušio, ali je iz trećeg uspeo da preskoči visinu i digne sve na noge u Areni!

Komentari