KAKVA SRBIJA, STRAŠNA SRBIJA! FRANCUZI IZVUKLI BOD, ima li većeg dokaza da nismo zaboravili igrati rukomet! BRAVO, MAJSTORI!

    foto: RSS
    Podeli
  • KAKVA SRBIJA, STRAŠNA SRBIJA! FRANCUZI IZVUKLI BOD, ima li većeg dokaza da nismo zaboravili igrati rukomet! BRAVO, MAJSTORI!

Rukometna reprezentacija Srbije igrala je nerešeno sa Francuzima 26:26, u drugom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. "Orlovi" bili bolji rival, domaćin na kraju imao napad za pobedu, ali je Cupara bio na mestu. Naredni meč u kvalifikacijama Srbija igra 13. januara protiv Grčke.

Još jedan odličan meč odigrali su srpski rukometaši protic Francuske. Pre četiri dana "orlovi" su savladali protivnika, da bi u Kreteju osvojili veliki bod - 26:26.

Utisak je da je propuštena prilika da se još jednom savlada veliki rival i to u njegovom dvorištu, ali "orlovi" mogu i moraju biti zadovoljni bodom iz Francuske.

Srbija je vodila tokom čitavog meča. Jedina prednost koju su Francuzi imali bilo je 7:6 na početku meča.

Izabranici Tonija Đerone kao da su još jednom iznenadili protivnika. "orlovi" su odigrali izuzetnbo čvrsto i disciplinovano u odbrani, a strpljivo i raznovrsno u napadu.

Na poluvremenu Srbija je imala tri gola prednosti (15:12), a Francuzi su u nastavku pokušavali da stignu tu prednost.

Na kraju su u tome i uspeli, uz malu pomoć portugalskih sudija, koji su u poislednjih pet minuta svirali dva isključenja srpskim rukometašima.

Srbija u poslednji minut ušla sa loptom u rukama, ali nije uspela da završi akciju, pa je poslednji napad na meču imao domaći tim.

Ipak, odlično je intertvenisao golman Cupara, koji je zabeležio 12. odbranu na meču, pa se Srbija iz Francuske vraća sa velikim bodom.

Mijajlo Marsenić bio je najefikasniji na meču sa osam golova, Petar Đorđić dodao je sedam, dok su na drugoj strani najbolji bili Ludovik Fabregas sa pet i Ngesan i Desat sa po četiri pogotka.

"Orlovi" naredni meč u kvalifikacijama igra već 13. januara protiv Grčke, dok Francuzi odlaze u Egipat, gde se od 13. januara igra svetsko prvenstvo.

Kako su "orlovi" odigrali poslednjea dva meča, velika je šteta što nisu našli mesto među najboljim ekipama na svetskom šampionatu.

RTS

Komentari