IDEMO NOLE! ĐOKOVIĆ POČEO POHOD NA US OPEN I ISTORIJU! U drugom kolu ga čeka Grikspur!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • IDEMO NOLE! ĐOKOVIĆ POČEO POHOD NA US OPEN I ISTORIJU! U drugom kolu ga čeka Grikspur!

Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković nadigrao je Holgera Runea iz Danske sa 3:1 (6:1, 6:7 /5-7/, 6:2, 6:1) na startu Ju-Es opena. U drugom kolu Đoković će se sresti sa Talonom Griksporom iz Holandije.

Prvi teniser sveta je odlično počeo pohod ka četvrtoj grend slem tituli u sezoni savladavši mladog Danca za dva sata i 16 minuta igre.

Novak je meč počeo samouvereno i agresivno, pa je posle samo 26 minuta igre, posle 6:1, poveo sa 1:0 u setovima.

Talentovani 18-ogodišnji Holger Rune, koji je trenutno 145 na listi tenisera, uspeva u drugom setu da se vrati u meč i pruži ravnopravan otpor i posle nekoliko obrta izbori taj brejk koji osvaja za izjednačenje u setovima.

U nastavku Đoković pojačava tempo i dolazi do vođstva od 4:1 u trećem setu a talentovanog Danca su počeli da muče grčevi.

Mladi Danac nije uspeo da se vrati u meč i Novak ubedljivo osvaja naredna dva gema za plasman u drugo kolo turnira.

Svetski "broj 1" pohod ka teniskom "svetom gralu" i istorijskoj 21. tituli nastavlja duelom sa Talonom Grikspurom iz Holandije, koji je iznenadio Jan-Lenarda Štrufa sa 2:6, 7:6 (7-3), 4:6, 6:4, 7:5.

Grikspur ima 25 godina, trenutno je 121. igrač na listi koji je u karijeri osvojio pet čelendžera, a poveda nad Štrufom mu je prva pobeda u glavnom žrebu nekog od grend slem turnira.

RTS

Komentari