(VIDEO/FOTO) DOVICIOZO POKORIO "RED BUL RING", VALENTINO ROSI ZA DLAKU IZBEGAO TRAGEDIJU! Drama na stazi, nije za ljude slabog srca!

    foto: Pixabay.com
    Podeli
  • (VIDEO/FOTO) DOVICIOZO POKORIO "RED BUL RING", VALENTINO ROSI ZA DLAKU IZBEGAO TRAGEDIJU! Drama na stazi, nije za ljude slabog srca!

Vozač Dukatija Andrea Doviciozo pobedio je u trci Moto GP šampionata za Veliku nagradu Austrije, voženoj na "Red Bul Ringu" u Špilbergu.

Doviciozo je iza sebe ostavio Đoana Mira na Suzukiju, dok je treći bio vozač Pramak Dukatija Džek Miler.

Trku je obeležio i sudar vozač Dukatija Žoana Zarka i Jamahe Franka Morbidelija, pošto su obojica završili van staze, ali su prošli bez težih povreda.

Veliku sreću imali su vozači Valentino Rosi i Maverik Vinjales, koji su za dlaku izmakli slupane motore.

Moto GP šampionat se nastavlja sledećeg vikenda Velikom nagradom Štajerske, koja će takođe voziti na "Red Bul Ringu".

Sudar koji se dogodio kada su se motorima "zakačili" Franko Morbideli i Johan Zarko, doveo je do toga da oba dvotočkaša nekontrolisano izlete sa staze, a na nju se vrate baš tamo gde je prolazio Valentino Rosi, sedmostruki prvak sveta.

Rosi se nalazio tik iza Vinalesa, kada je jedan od "odbeglih" motora proleteo tik ispred njegovog prednjeg točka, a drugi, odmah potom, iznad njegove glave!

Ipak, sama scena kada je Rosi pregledavao snimak, potpuno u neverici, dokazuje koliko je dramatičan bio taj trenutak:

Srećno se završio i "let" Morbidelija i Zarka, koji su posle sudara uspeli da se pridignu i odšetaju do svojih timova, s tim da je Italijan, za razliku od Francuza, naknadno odveden na medicinski pregled.

U ukupnom plasmanu vodi Francuz na Jamahi, Fabio Kvartaro, koji je ovoga puta osmi prošao kroz cilj, jer je stigao do 67 bodova. Slede ga Doviciozo (56), Maverik Vinjales (48), Bajnder (41), Rosi (38), Takaki Nakagami (37), Džek Miler (36), Morbideli i Mir (po 31)...

Mediji/Blic

Komentari