BIVŠA DOKTORKA ČELSIJA OBJASNILA ZAŠTO KORONA TAKO LAKO RUŠI FUDBALERE! Za sve je kriv savremeni sport, ono što se traži od igrača je idealno za viruse...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BIVŠA DOKTORKA ČELSIJA OBJASNILA ZAŠTO KORONA TAKO LAKO RUŠI FUDBALERE! Za sve je kriv savremeni sport, ono što se traži od igrača je idealno za viruse...

Nekadašnja doktorka Čelsija Eva Carneiro iznela je svoju teoriju o koronavirusu, koji ovih dana prosto hara svetom, ali i objasnila zašto su fudbaleri i sportisti uopšte podložni zarazi.

Podsetimo, u Engleskoj su zaraženi Arteta, menadžer Arsenala, zatim Hudson-Odoi, a u proteklih 12 sati, čak petoro igrača PL je osetilo simptome, pa su odmah otišli u samoizolaciju dok ne budu testirani. Zbog pomenutih slučajeva Premijer liga je prekinuta, kao i ostale lige širom Starog kontinenta.

"Igrači češće obolevaju od virusa i infekcija gornjeg respiratornog trakta jer je ključni problem u naporu, odnosno fizičkoj aktivnosti. Telo se izlaže velikim naporima i nema vremena da se oporavi, jer posle utakmice slede treninzi koji prave novi problem njihovom telima. Igrači igraju svaka 72 sata, vi postepeno iscrpljujete sve rezerve, zato na kraju sezone fudbaleri deluju isceđeni - govori Eva.

Ona je radila za Čelsi punih šest godina, a sada je doktor sporta i šef odeljenja u jednoj bolnici u Londonu.

U centru pažnje engleskih medija našla se nakon sukoba sa Žozeom Murinjom na terenu Stamford Bridža.

Pomenuti incident između doktorke Čelsija i tadašnjeg trenera Murinja dogodio se 2015. godine za vreme utakmice sa Svonsijem dok je Portugalac zadržavao vreme, a ona požurila u pružanju pomoći jednom povređenom igraču.

Sport.ba

Komentari