HAOS U BAJERNU, FLIK PROTIV SALIHAMIDŽIĆA! Legende Bavaraca Mateus i Efenberg tvrde da je u toku opasna borba za vlast!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • HAOS U BAJERNU, FLIK PROTIV SALIHAMIDŽIĆA! Legende Bavaraca Mateus i Efenberg tvrde da je u toku opasna borba za vlast!

Poraz od Pari Sen Žermena, pa remi sa Union Berlinom. Titula nije ugrožena, ali Bajern je na pragu eliminacije iz Lige šampiona. Taj tim svakako nije pravljen samo kako bi nizao domaće trofeje, ambicije najvećeg nemačkog kluba daleko su veće, cilj je dominacija evropskim fudbalom, pa otuda ne čudi što na površinu ponovo izlaze nesuglasice na realciji sportski direktor - trener. O odnosu Hasana Salihamidžića i Hansija Flika govorile su i legende Bajerna, odnosno nemačkog fudbala - Lotar Mateus i Štefan Efenberg. Mada nisu u klubu i ne poznaju situaciju iznutra, jasno im je da atmosfera u i oko kluba nije najbolja.

Podsetimo, Flik i Braco došli su u novi sukob pošto je uprava samo dan uoči prvog meča sa Pari Sen Žermenom saopštila da neće produžiti ugovor sa Džeromom Boatengom. Flik ne krije da bi rado zadržao iskusnog štopera i za iduću sezonu, međutim posebno mu je zasmetao tajming da se obelodani odluka o odlasku - dan pred PSŽ.

"Flik i Salihamidžić imaju različita viđenja oko mnogih situacija. Ne samo po pitanju planiranja sastava i transfer politike. Mislim da njihov odnos više ne može da se popravi. Mnogo su različiti", kazao je Mateus.

"Flik savršeno odgovara Bajernu. Da sam ja u klubu bori bih se da ga zadržim", dodao je Mateus odgovarajući na pitanje da li sukob sa sportskim direktorom može da utiče na odluku trenera da na kraju sezone podnese ostavku i preuzme reprezentaciju Nemačke.

Štefan Efenberg nema dilemu da odnos na relaciji Flik - Salihamidžić izuzetno škodi Bajernu...

"Ne morate da budete u klubu da biste zaključili da tu nešto ne štima. Dozvolili su da se previše spekulacija pojavi oko Bajerna. To je problem. Borba za vlast u Minhenu očito dostiže vrhunac".

Hansi Flik u međuvremenu odbija da dalje komentariše svoj odnos sa Bracom Salihamidžićem...

"Ne želim da odgovaram na ta pitanje. Dalje, iduće pitanje", ponavljao je posle meča sa Unionom trener Bajerna.

Mozzartsport

Komentari