IKARDI DAO ULTIMATUM JUVENTUSU! Stara dama ima nedelji dana da mu odgovori, ŠANSU IZ 'KORNERA' LOVI ROMA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • IKARDI DAO ULTIMATUM JUVENTUSU! Stara dama ima nedelji dana da mu odgovori, ŠANSU IZ 'KORNERA' LOVI ROMA!

Mauro Ikardi trebalo bi da sledeć nedelje ima novi klub - Juventus ili Romu! Argentinski napadač otpisan je u Interu, a uprkos psihološkim igrama, ipak ne želi polusezonu presedjeti na tribinama, već igrati, a njegova budućnost ostaje vezana za Serie A.

Nije tajna da je njegova želja prelazak u Juventus, koji već poslednjih osam godina dominira u Italiji, a pokušaće opet stići do naslova evropskog prvaka na koji čeka od 1996. godine.

Međutim, tu postoji problem jer Inter ne želi prodati napadača velikom i omraženom rivalu iz Torina, a posebno to ne želi učiniti direktor Đusepe Bepe Marota, koji je do nedavno radio baš u Juventusu i po dolasku na Meacu kao glavni cilj naveo rušenje njegove vladavine u talijanskom prvenstvu.

Zato sadfa Inter od Juventusa zahteva 90 miliona evra za Ikardija i želi novac odmah kako bi ga uložio u Edina Džeku, Artura Vidala, Sergeja Milinković-Savića ili Ivana Rakitića. Ipak, Juve pokušava da spusti cenu nakon što nije prošla zamena Ikardi - Dibala koju su Neroazuri odbili.

Ipak, prema pisanju Mediaseta, Juventus je dobio ultimatum, i to od samog Ikardija. Argentinac je dao vremena Staroj dami da pošalje Interu zadovoljavajuću službenu ponudu do sledeće nedelje, ili prelazi u Romu.

Jedan od najboljih golgetera poslednjih godina na Apeninima ucenjuje Juventus jer je italijanski prvak u panici oko pojačanja u napadu. Trener Mauricio Sari želeo je dovesti Romelua Lukakua, ali je on posle propale trampe, također s Dibalom, završio baš u Interu.

U međuvremenu se Juve pokušava rešiti i Gonzala Iguaina (odbio transfer u Romu), a ne želi propustiti priliku da angažuje Ikardija i kompletira fantastičan prelazni rok. Međutim, vremena je sve manje, dok na drugoj strani Roma čeka kako će se situacija odvijati jer je operacija s Interom praktički dogovorena.

Inter mesecima pokušava dovesti Edina Džeku, kojeg trener Antonio Konte vidi kao savršenog partnera Lukakuu u formaciji 3-5-2. Tako bi Ikardi otišao na Olimpick, a Džeko na Meacu, uz Rominu nadoplatu od 35 do 40 miliona evra, čime bi sve strane bile zadovoljne, a izvisio bi upravo Juventus.

Naravno, tu je i Napoli, koji je za sada tek treća opcija za napadača, iako se u fudbalu posebno tokom prelaznog roka, stvari menjaju gotovo iz minute u minut.

Ikardi bi u Romi bio najveća zvezda, imao bi godišnju platu od osam miliona evra (duplo od one koje trenutno prima u Interu), ali bi i Džeko zaigrao za milanski klub što mu je velika želja. Inter bi zaradio novac koji bi mogao potrošiti na još koje pojačanje do kraja prelaznog roka (u Italiji on završava 2. septembra), a Juve bi u tom slučaju imao jako malo vremena da reaguje na tržištu.

Šta će se na kraju dogoditi i gde će Ikardi nastaviti karijeru, u Torinu ili Rimu, saznaćemo iduće nedelje nakon ponude Juventusa.

Teleks.info/Index.hr

Komentari