MARADONA OPET “SPUSTIO” PELEU, PA ŠOKIRAO PRIZNANJEM! Nisam najbolji, dva su Argentinca bolja od mene...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MARADONA OPET “SPUSTIO” PELEU, PA ŠOKIRAO PRIZNANJEM! Nisam najbolji, dva su Argentinca bolja od mene...

Svako se malo ponavljaju izbori 'najboljeg svih vremena' iako je teško uopšte porediti sportiste koji su nastupali pre četrdeset ili pedeset godina i ove danas. U jednom se takvom 'izboru' po ko zna koji put našao i definitivno jedan od najboljih fudbalera u istoriji, Diego Armando Maradona. Inače arogantni Maradona svojim je skromnim odabirom iznenadio sve

Maradonu (59) ne treba posebno predstavljati, jedan je od najboljih fudbalera svih vremena, a danas je argentinskog prvoligaša Gimnasia de La Plata.

U mnogim je izborima za 'najboljeg fudbalera svih vremena' Maradona na samom vrhu, ali on sam tvrdi da nije zaslužio takvu čast.

'Mislim da je Alfredo Di Stefano bio najbolji', kazao je Maradona i nastavio:

'Bio je superioran svima, čak i meni.'

Već tradicionalno, Maradona nije propustio da “prozove” legendarnog Brazilca Pelea s kojim se najčešće bori za titulu.

'Pele nije htio prepoznati Di Stefanov talent. Njegovi prijatelji izmislili su trofej posebno za njega jer je fudbalska legenda. Čak sam ga pobedio u Riju za najboljeg u istoriji!', sipao je El Pibe koji je otkrio i čiji je najbolji dres koji je zamenio s drugim igračem tokom karijere te s kojim se od saigrača najviše povezao.

'Najbolje dresove koje sam razmenio su bili oni od Ruuda Gullita i Marca Van Bastena kad su igrali za Milan, a igrač s kojim sam se najviše povezao bivši je napadač Napolija Carea', kazao je Maradona.

Legendarni je Diego Armando Maradona, inače u svojim javnim istupima poprilično arogantan, neočekivano istakao kako on nije najbolji argentinski sporttista.

'Manu Ginobili je pre svega čovek, za mene je on najbolji sportista u istoriji Argentine', kazao je Maradona koji iznimno ceni jednog od najboljih košarkaša u istoriji. Ginobili je najtrofejniji argentinski sportista ima četiri titule u NBA, zlato s Olimpijskih igara 2004. godine te olimpijsku broncu iz 2008., srebro sa SP-a 2002. godine...

Prisjetio se Maradona i najboljih godina argentinske košarkaške reprezentacije kad su zajedno na parketu bili Ginobili i Luis Scola...

'Znate, to je bilo kao da danas u istoj momčadi imate Lea Mesija i Cristiana Ronalda', zaključio je Diego Maradona.

Tportal.hr/Teleks.info

Komentari