REAL SPREMA ČISTKU, POLA TIMA ODLAZI! Izborili su finale, mogu i da osvoje LŠ, ali za njih nema mesta...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • REAL SPREMA ČISTKU, POLA TIMA ODLAZI! Izborili su finale, mogu i da osvoje LŠ, ali za njih nema mesta...

Real Madrid igra sezonu iz snova - titula je već proslavljena, a novo finale Lige šampiona došlo je posle neverovatnog scenarija i protiv Pari Sen Žermena, i Česija i potom Mančester Sitija.

Ipak, iako u Realu vlada odlična atmosfera, Florentino Perez je uvek na prvom mestu bio ozbiljan biznismen i već gleda da napravi čistku, pojača konkurenciju i napravi tim koji će nastaviti da dominira.

Izvori iz Španije već nedeljama sklapaju crnu listu igrača koji će biti odstranjeni, a ona se neće promeniti čak i da Real osvoji Ligu šampiona. Mahom su to igrači koji nisu ni imali značajnu minutažu, jedino se situacija promenila kod Danija Sebaljosa, koga Anćeloti vidi kao igrača u rotaciji.

Ostatak se zna - Marselo, Isko i Geret Bejl su odigrali svoje i odlaze na leto i to bez obeštećenja. Marselo možda čak završi i karijeru, ne oseća više žar da igra kao nekada, Isko je blizu Betisa, a Bejl je mislima odavno van Madrida, a 30. juna mu ističe ugovor.

Sledeći su - Luka Jović i Marijano Dijaz, dvojica napadača koji nisu gotovo ni u jednom trenutku pokazali da mogu da "odmore" i zamene Benzemu.

Hesus Valjeho je poput Jovića i Marijana igrač koji ne može da pokrije konkurenciju i da bude u rotaciji sa Militaom, Alabom i izvesno je da će otići na pozajmicu ili će biti prodat.

Neizvesna će biti i sudbina Marka Asensija, koji ima ugovor do 2023. i još uvek nije prihvatio da potpiše novi. Španac želi da ostane u Madridu, ali ujedno i da bude važan šraf. Ako dođe Mbape, a izvesno je da hoće, konkurencija u napadu će biti ogromna, jer su tu i Vinisijus i Rodrigo.

Povratnik sa pozajmice Alvaro Odriozola će teško dobiti šansu, moguće je da ga Fiorentina čak i zadrži i otkupi na leto.

I za kraj, rezervni golman Lunin bi mogao na pozajmicu kako bi se kalio, jer je Tibo Kurtoa nedodirljiv.

Kada se podvuče crta, Perez će prodati gotovo čitav jedan tim - Lunin, Odriozola, Valjeho, Marselo, Isko, Bejl, Jović, Marijano, a možda ode i Marko Asensio...

Sportske

Komentari