(VIDEO) BORUSIJA NA ČELU BUNDESLIGE, PETARDOM PRETEKLI BAJERN! Ajntraht podelio bodove sa Verderom!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) BORUSIJA NA ČELU BUNDESLIGE, PETARDOM PRETEKLI BAJERN! Ajntraht podelio bodove sa Verderom!

Fudbaleri Borusije iz Menhengladbaha savladali su Augsburg sa 5:1 i popeli se na čelo Bundeslige. Pobeda Volfsburga, remi Ajtrahta i Verdera.

Borusija je ovom pobedom upusala i šesnaesti bod, pet pobeda, jedan nerešen i jedan poraz, i sada ima dva više od pet ekipa koje predvodi Bajern sa 14 bodova. Augsburg je ostao na pet bodova i trenutno je 15. na tabeli Bundeslige.

Sve je bilo rešeno u prvih 13 minuta. Domaćin je poveo već u drugom minutu. Turam je odlično prošao po levoj strani, uputio povratnu u kazneni prostor na nju je naleteo Zaharija i zakucao je u mrežu.

Šest minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:0. Slična situacija kao kod prvog gola. Plea je uputio povratnu loptu na desnoj strani, koja dolazi do Hermana, ovaj preciznim udarcem matira golmana.

Domaćin je do 3:0 došao u 13. minutu. Ponovo je ista dvojka bila u glavnoj ulozi, ovog puta na levoj strani. Plea se odlično oslobodio čuvara, pronalati Hermana, koji je još jednom precizan za ubedljivo vođstvo svoje ekipe.

To nij ebilo sve a prvi deo igre. U 39. minutu Menhengladbah dolazi do prednosti od 4:0. Plea koristi katastrofalnu grešku golmana Kubeka i posle dve asistencije uspeva da se upiše u listu strelaca.

Gosti su smanjili prednost u 80. minutu. Posle dobrog napada Augsburga usledio je šut sa distance, golman odbija loptu na koji je naleteo Niderleher i sproveo je u mrežu.

Konačan rezultat - 5:1, postavljen je u 89. minutu. Herman je bio nesebičan u kaznenom prstoru uposlio je Embolou, koji se naša sam ispred golmana i s aoko jedanaest metara poslao loptu u mrežu.

U narednom kolu Mehengladbah gostuje u Dortmundu, a Augsburg dočekuje Bajern.

Fudbaleri Ajntrahta i Verdera odigrali su u Frankfurtu nerešeno 2:2, u poslednjoj utakmici sedmog kola Bundeslige.

Verder je poveo u 27. minutu golom Devija Klasena, a izjednačio je Sebastijan Rode u 55. minutu.

Ajntraht je poveo u 88. minutu golom Andrea Silve, a konačan rezultat postavio je Milot Rašica u prvom minutu nadoknade vremena.

Rezultati današnjih mečeva:

Menhengladbah - Augsburg 4:1

Volfsburg – Union Berlin 1:0

Ajtraht - Verder 2:2

RTS/teleks.info

Komentari