(VIDEO) SEVILJA JE ŠAMPION LIGE EVROPE, LUKAKU TRAGIČAR, ZBOG OVAKVIMH MEČEVA SE FUDBAL VOLI! Lapotegi nadigrao Kontea!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) SEVILJA JE ŠAMPION LIGE EVROPE, LUKAKU TRAGIČAR, ZBOG OVAKVIMH MEČEVA SE FUDBAL VOLI! Lapotegi nadigrao Kontea!

Nakon 2006, 2007, 2014, 2015 i 2016. Sevilja je šesti put postala osvajač Lige Evrope, nakon što je sa 3:2 (2:2) porazila Inter u finalu.

Utakmica za pamćenje i nova bolna rana u karijeri Antonija Kontea koji je igubio četvrto evropsko finale.

Mada se radi o drugom po rangu evropskom takmičenju, utakmica koja bi zadovoljila kriterijum i finala Lige šampiona.

Već nakon 170 sekundi desilo se prvo veliko uzbuđenje, Dijego Karlos je najpre sa dve ruke vukao Romelua Lukakua, a onda ga i zgazio da bi "overio" jedanaesterac koji je načinio. Na kreč je loptu stavio upravo Lukaku i opovrgnuo ono nepisano pravilo da fudbaler nad kojim je načinjen kazneni udarac ne treba i da ga izvodi.

Onoliko koliko je prošlo od početka utakmice to gola Intera, otprilike je trebalo i Sevilji da izjednači. Luk de Jong se majstorski, u stilu vrhunskih špiceva kakav i jeste, snašao u kaznenom prostoru rivala i nakon centaršuta Hesusa Navasa u padu glavom matirao Handanoviča.

Ubrzo je ponovio to, gotovo ista situacija. Samo što je centrirao Ever Banega, opet sjajan skok holandskog napadača i semafor u Kelnu pokazuje - desio se preokret. Međutim, dugog daha nije bilo ni ovo vođstvo pošto je iz sledećeg napada Inter izjednačio.FOTO:

Iskusni, glavom, ali ne kao špic nego onako - štoperski. U jednoj gomiletini fudbalera se najbolje snašao Godin i potpuno van balansa uspeo da ćušne loptu iza golmana Andalužana.

A onda salva prilika, kako na jednoj, tako na drugoj strani. Smenjivale su se šanse mada nije bilo onoliko dobrih koliko tokom prvog poluvremena. Sve do 75. minuta i iskupljenja Dijega Karlosa.

Čovek koji je skrivio penal nakon tri minuta finala je doneo pehar Sevilji, ali, ruku na srce, uz veliku pomoć Romelua Lukaku. Činilo se da će Belgijancu biti pripisan autogol, jer je promenio pravac lopti koja nije išla u okvir i matirao slovenačkog saigrača, ali nije.

Dijego Karlos je bio strelac, bacio se, napravio makazice i doneo veliku pobedu svojoj ekipi. Nedugo zatim je u igru ušao srpski internacionalac Nemanja Gudelj koji će moći da se pohvali kako je imao minute u meču koji je njegovom timu doneo evropski trofej.

Blic

Komentari