BORJAN I TOMANE IZVUKLI ZVEZDU IZ ALBANSKOG AMBISA! Zvezda se provukla u Trani, sa ovakvom igrom u Evropi nema šta da traži!

    foto: FK CZ
    Podeli
  • BORJAN I TOMANE IZVUKLI ZVEZDU IZ ALBANSKOG AMBISA! Zvezda se provukla u Trani, sa ovakvom igrom u Evropi nema šta da traži!

Teškom, teškom mukom je tim Dejana Stanković prošao albanskog predstavnika na stadionu "Er Albanija" I to golom probuđenog Antonija Mendeša Tomanea u 62. minutu. Upravo je Tomane, uz Milana Borjana, bio taj ko je prelomio ovaj meč.

Mučna utakmica za crveno-bele u glavnom gradu Albanije.

To je pravi opis gledajući da su prošli su kroz mali pakao Tirane u meču u kome su imali samo šuteva u okvir gola.

Od svega najvažnije je da su crveno-beli uspeli da se plasiraju u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali znatno teže nego što je bilo ko mogao i da pretpostavi.

Prvo poluvreme nije donelo previše iznenađenja, a Zvezda je uglavnom imala loptu u nogama. Zapretili su crveno-beli u dva navrata, ali to nisu bile šanse na koje su navikli navijače. Sa druge strane, Tirana je umalo uspela da šokira crveno-bele kada je iz slobodnog udarca direktno na gol tukao Hočalari, ali je Milan Borjan to odbranio vrhovima prstiju.

Stanković je već na poluvremenu rešio da zameni Spiridonovića i da pružu šansu Ivaniću, a ulaskom Rodića umesto Degeneka Zvezda je bivala sve opasnija.

Zapravo koji minut nakon njegovog ulaska Zvezda postiže pogodak. Dugo čekani Tomane se upisao u listu strelaca nakon udarca iz ugla i doneo prednost klubu iz Beograda.

Ipak, morali su navijači Zvezde u dva navrata dobrano da se oznoje.

Najpre je Muči pogodio stativu, nakon koje je Borjan uhvatio loptu, a nedugo nakon pogotka je šansu meča promašio Kobina. Pobegao je defanzivcima Zvezde nakon što su se Pankov i Milunović spetljali, ali je tukao preko prečke na sreću prvaka Srbije.

Do kraja susreta Tirana nije uspela da stvori pravu, stopostotnu šansu, pa je rezultat ostao nepromenjen. Zvezda je mudro čuvala loptu i prosto čekala kraj susreta, a onda je na kraju Tirana mogla i do pogotka nakon velike gužve u kaznenom prostoru. Ipak, uspeo je Borjan da se dokopa te lopte nakon slabog boksovanja.

B92/Blic/Teleks.info

Komentari