DEKI PRELOMIO, VREME JE DA TOMANE POKAŽE ZAŠTO JE DOVEDEN?! SASTAV ZVEZDE ZA TIRANU! Dilema je Kanga ili Nikolić!

    foto: Fotoilustracija/FK CZ
    Podeli
  • DEKI PRELOMIO, VREME JE DA TOMANE POKAŽE ZAŠTO JE DOVEDEN?! SASTAV ZVEZDE ZA TIRANU! Dilema je Kanga ili Nikolić!

Crvena zvezda želi treći put zaredom da učestvuje u grupnoj fazi Lige šampiona, pa će na tom putu morati i da prođe Tiranu, koja iz trenutne vizure deluje komplikovanije zbog političkih tenzija dve zemlje, nego što je to iz fudbaskih razloga.

Ipak, samo o njima treba da se prica i razmišlja, baš kako je i Dejan Stanković rekao na konferenciji za medije pred meč kada je već znao 11 igrača koji će istrčati na "Er Albaniju".

Znao je 90% tima u petak posle Proletera, to se povećalo na 95% u nedelju kada je razgovarao sa srpskim novinarima, dok je u međuvremenu "raščivijao" sve dileme u koje su ga doveli njegovi igrači, neki zbog umora, a drugi zbog manjih povreda.

Čak i u odbrani ima dilema, a očekuje se da će na golu Zvezde naravno početi Milan Borjan, dok će uz njega biti tri od četiri igrača koja su počela i protiv Evrope.

To su Marko Gobeljić po desnom boku, Milan Rodić po levom, iako je dobio manji udarac protiv Proletera i nije najspremniji, dok će štoperski tandem činiti Nemanja Milunović i Radovan Pankov. Najverovatnije je da će Miloš Degenek početi sa klupe.

Na mestu zadnjeg veznog očekuje se Seku Sanogo, daleko najbolji igrač Zvezde na toj poziciji od početka priprema, a koji meč u Novom Sadu nije igrao zbog "viška stranaca".

Prvi meč u Evropi igrao je kao jedini igrač ispred zadnje linije, dok će protiv Tirane najverovatnije imati partnera u vidu Veljka Nikolića, koji je bio možda i najbolji igrač Zvezde protiv Proletera, iako ne bi u potpunosti trebalo isključiti mogućnost da Gelor Kanga počne od starta.

Aleksandar Katai je bio vidno umoran pre pet dana, zbog čega je izveden na poluvremenu, ali će početi meč u Tirani, dok će na suprotnom boku biti Srđan Spiridonović.

S obzirom na to da "Spidi" voli da ulazi u sredinu, često će se na tom mestu menjati sa El-Farduoom Benom za koga se očekuje da na "Er Albaniji" ne bude klasičan špic. Odlučio je meč u Novom Sadu iz "slobodnjaka", ali baš pošto se očekuje da Tirana pristupi utakmici slično kao Proleter, Stanković će verovatno promeniti poziciju Benu.

Zato bi napad Zvezde trebalo da predvodi Tomane koji je imao malih problema sa mišićem, ali je stegao zube i do sada postigao jedan gol protiv Spartaka.

Dakle, da rezimiramo, najverovatnije je da će Zvezda izaći u ovom sastavu:

Borjan - Gobeljić, Milunović, Pankov, Rodić - Sanogo, Nikolić - Katai, Ben, Spiridonović - Tomane.

Što se tiče Tirane, albanski mediji dan pred utakmicu najavljuju da će oni početi u sledećem sastavu: Lika - Toševski, Najdovski, Vanđeli, Ismajlgeci - Batha, Čelhaka, Kobina, Torasa, Kale - Muči.

Od ranije je poznato da će meč suditi švedski arbitar Kaspar Sjeberg.

Mondo

Komentari