KLOP OPLEO PO SIMEONEU I ATLETIKU! BOLJE MI JE DA ĆUTIM, ALI NE SHVATAM NAČIN NA KOJI IGRAJU MOMCI SVETSKE KLASE, oni samo čekaju kontre...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • KLOP OPLEO PO SIMEONEU I ATLETIKU! BOLJE MI JE DA ĆUTIM, ALI NE SHVATAM NAČIN NA KOJI IGRAJU MOMCI SVETSKE KLASE, oni samo čekaju kontre...

I opet možemo da pričamo o načinu na koji je Atletiko Madrid došao do uspeha i prolaska u četvrtfinale Lige šampiona. Ali je prošao. Ponovo je trener Jorgandžija Dijego Simeone pokazao da je makijavelista i uz ružan fudbal dočekao trenutak slave na Enfildu i sa tri gola u produžetku eliminisao aktuelnog prvaka Evrope, Liverpul.

Redsi mogu da krive sebe i vanserijsekog Jana Oblaka koji je spustio rampu i nije im dozvoliio da zabeleže pobedu od dva razlike u regularnom delu... Utisak je da je ispao bolji tim, što je u odjavi meča pomenuo i trener Liverpula Jirgen Klop. Čak je između redova pecnuo kolegu Dijega Simeonea.

„Vidim igrače poput Kokea, Saula, Ljorentea, oni mogu da igraju pravi fudbal. Međutim, oni su stalno bili na svojoj polovini i čekali kontranapade. Način na koji oni igraju ja prosto ne shvatam. Ali oni su prošli", poručio je Jirgen Klop.

Retko kada harizmatični nemački stručnjak ima ovakve ispade, uperene ka protivničkim timovima i trenerima.

„Shvatam da sam večeras loš gubitnik. Ali prosto večeras nije trenutak da budem iskren. Posebno, jer su momci uložili maksimalan napor da dođemo do cilja. Igrači svetske klase u protivničkom timu branili su se u dva bloka sa po četiri igrača i dva napada ispred njih. Za 90 minuta nisu imali kontranapad. Kada bih rekao šta mi je sve u glavi bio bih najgori gubitnik na svetu. Bolje da se zaustavim ovde".

Dominacija Liverpula bila je oslikana i govorom brojki. Redsi su imali posed od 71,7 posto. Uputili su 34 šuta ka golu Jana Oblaka.

„Kada smo prolazili u Ligi šampiona prošle godine u pojedinim trenucima smo imali i sreće. Večeras smo ostali van takmičenja. Pokazali smo se u pravom svetlu. Momci su se borili, na stadionu je bila gužva. Postigli smo divne golove, ali... To je fudbal".

Sve bi možda bilo drugačije da je Jirgen Klop mogao da računa na prvog čuvara mreže Alisona. Njegova alternativa Adrijan je pre prvog Ljorenteovog gola napravio veliku grešku prilikom ispucavanja lopte.

„Adrijan je super golman. Volim tog dečka, ali je u trenutku doneo pogrešnu odluku. To nije bilo dovoljno da oni postignu pogodak. Prilikom povratka na gol Adrijan nije bio na pravom položaju. Rekao bih da je bilo lako završiti onu situaciju..."

Ispostavilo se da je to bio odlučujući trenutak meča.

„Pre toga je sve bilo prirodno. Kako smo igrali, kako smo se postavljali, šta smo radili. Osećali smo se prirodno, a onda se sve promenilo".

Mozzartsport


Komentari