(VIDEO) POKIDALI STE NAM ŽIVCE, ZVEZDA "PREŽIVELA" SUDUVU, NAREDNI RIVAL HELSINKI! Crveno-beli zamalo od gotovog napravili veresiju!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) POKIDALI STE NAM ŽIVCE, ZVEZDA "PREŽIVELA" SUDUVU, NAREDNI RIVAL HELSINKI! Crveno-beli zamalo od gotovog napravili veresiju!

Crvena zvezda - Suduva 2:1 (2:0). Ekipa Crvene zvezda savladala je na stadionu Rajko Mitić litvanskog šampiona i plasirala se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Boaći i Marin strelci u prvom poluvremenu susreta, Gobeljić nepromišljenim isključenjem u nastavku donekle zakomplikovao situaciju. Topčagić u poslednjim sekundama meča postavio konačan rezultat. Protivnik srpskom šampionu u narednoj rundi biće finski Helsinki.

Umalo da crveno-beli od gotovog naprave veresiju, ali su pobedom nad Suduvom od 2:1 uspeli da se plasiraju u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Posle 0:0 iz prvog susreta u Marijampolju, Zvezda je bila izraziti favorit da pred svojim navijačima izbori trijumf i nastavak takmičenja u eliti.

I već u četvrtom minutu Ričmond Boaći iskoristio je Bena i snažnim udarcem doneo veliku radost navijačima na stadionu "Rajko Mitić".

Zvezda je dominirala u prvih 45 minuta, iako nije bilo izrazitih prilika pred golom Karduma. Suduva je pokušavala iz retkih kontranapada, ali samo smušenost odbrane domaće ekipe donosila je gužvu ispred Borjana.

Sjajan napad i asistenciju Boaćija Marko Marin je u 29. minutu pretvorio u novi pogodak.

U tim trenucima postavljalo se pitanje samo sa koliko golova će šampion Litvanije napustiti Beograd, a poslednju šansu u prvom delu propustio je Boaći, koji je, uz pomoć golmana Karduma, pogodio stativu protivničkog gola.

Zvezda je i u drugom delu nastavila sa napadima, ali posle nepromišljenog i bespotrebno oštrog starta Marka Gobeljića sve se nekako preokrenulo.

Desni bek Zvezde polomio je nogu iskusnom Slavickasu i zasluženo dobio direktan crveni karton. Zvezda je ostala sa igračem manje na terenu, a Suduva dobila priliku da nešto više uradi u napadu.

Ipak, šanse su se ređale pred golom Suduve. Ivanić, Ben i Marin pokušali su da zapečate sudbinu gostiju, a u nekoliko navrata crveno-beli su tražili najstrožu kaznu od sudije Farkaša, ali uzalud.

Suduva je prvi put ozbiljnije zapretila tek u 86. minutu kada je Švrljuga pogodio prečku, a samo dva minuta kasnije istom merom uzvratio je Ben na drugoj strani.

Šet minuta je produžena utakmica, a u samom finišu nadoknade Suduva ipak stiže do pogotka. Strelac je bio Topčagić, posle dobre odbrane Borjana.

Međutim, nije bilo vremena za preokret, pa će Zvezda u drugom kolu kvlaifikacija za elitu igrati protiv finskog Helsinkija.

RTS

Komentari