MILOŠEVIĆ OTVORENO O STRANCIMA, SEČI FUDBALERA PRETHODNOG LETA, DERBIJU…Savo preporodio crno-bele!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MILOŠEVIĆ OTVORENO O STRANCIMA, SEČI FUDBALERA PRETHODNOG LETA, DERBIJU…Savo preporodio crno-bele!

Renesansa Partizana počela je proletos dolaskom Sava Miloševića na kormilu kluba. Iako početnik u poslu, brzo je postalo jasno da crno-beli sa proslavljenim asom našeg fudbala kreću napred posle nekoliko godina tavorenja.

Trener crno-belih govorio je u Jutarnjem programu RTS-a o početku nove sezone i izazovima sa kojima se susretao na početku trenerske karijere.

– Nedavni uspesi bili su samo jedni od dobro odrađenog posla. Imali smo težak meč i protiv Malatije, ali smo izašli kao pobednici. Svima je poznato koliko je bio bitan rezultat i plasman u Evropu za Partizan, takmičarski i finansijski. Plan je bio plan da se uđe u Ligu Evrope i to smo uspeli, dolaze nove stvari, rastu apetiti ali i izazovi, za sada smo zadovoljni – rekao je Milošević.

Milošević je naveo da je bilo mnogo sumnje u njegovu odluku da sedne na užarenu klupu posle Zorana Mirkovića pre nešto manje od pola godine.

– Mnogi ljudi, čak i bliski meni su bili skeptični po pitanju budućnosti Partizana i moje budućnosti u klubu, ali ja i moji stručni štab smo iskoristili vreme, napravili analizu problema, do juna napravili “seču” ili plan da vidimo na koga možemo da računamo, na koga ne. To je trajalo dva meseca prelaznog roka, da dovedemo igrače za koje smo smatrali da donose kvalitet. Sada se vidi da su stranci koje smo doveli dosta pomogli ekipi. Usput je ideja bila da stvaramo atmosferu, igrači moraju biti mentalno i fizički spremni.

Trener Partizana osvrnuo se na nedavan uspeh u derbiju

– Imali smo dobar derbi, dobru posetu, jak ritam meča, obe ekipe bile su motivisane, uspeli smo na našem terenu da delujemo dobro, iskoristili tu prednost, podršku navijača i pozitivnu energiju. Kada se sve to skupilo, dobili smo meč koji nikada nije lak, ali koji donosi mnogo, ne samo u bodovnom smislu, već težinu i nešto što dolazi, moja ekipa sada ima za nijansu veće samopouzdanje i svi ovi izazovi koji nas čekaju u skorijoj budućnosti moći ćemo u boljoj atmosferi da se za njih pripremimo. Prezadovoljan sam šta je urađeno u derbiju.

O ambicijama u Ligi Evrope, Milošević je rekao:

– Pre utakmica u Evropi imamo izazov u Nišu. Posle toga nas očekuje teško gostovanje u Astani. To je jako nezgodna ekipa, pogotovo na svom stadionu, dosta se putuje avionom, velika vremenska razlika, sve to dodatno otežava situaciju, ali ako odigramo dobro kao poput Alkmara, možemo da se nadamo. Što se tiče Mančestera to je prilika da uživamo, nema često prilika da se igra protiv vrhunskih ekipa, varljiva je ta njihova forma, ali to su ekipe koje koštaju stotine miliona i koje imaju kvalitet.

Maxbetsport

Komentari