MRKELA O BENOVOM UGOVORU, STANKOVIĆEVOJ ŽELJI, PRODAJI PAVKOVA I BOAĆIJA... Zvezda podvukla crtu, sada je jasno na koga računa!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • MRKELA O BENOVOM UGOVORU, STANKOVIĆEVOJ ŽELJI, PRODAJI PAVKOVA I BOAĆIJA... Zvezda podvukla crtu, sada je jasno na koga računa!

Crvena zvezda je tokom priprema u Antaliji odigrala četiri utakmice, posle mečeva sa Arkom, Ludogorecom, Vardarom i slovenačkim Celjem trener Dejan Stanković stekao je uvid u mogućnosti kandidata za startnu jedanaestoricu.

Posle tri nedelje rada, od starta priprema, sportski direktor Mitar Mrkela podvukao je crtu i ocenio dosadašnji učinak u Pafosu i Turskoj.

- Prošlo je 20 dana priprema sa novim trenerom i polako se privodi kraju taj deo rada - rekao je Mrkela.

Prelazni rok do sada nije doneo veće promene na Marakani. Za sada su otišli kapiten Marko Marin, Filip Stojković i Milan Jevtović.

- Može se desiti da jos neko ode, a ako neko ode sa nekih pozicija mozda bude i dolazaka. Postoji priča da odu Boaći i Degenek, ali Borjan ostaje sigurno. Sa Benom razgovaramo oko novog ugovora, ali problem je što on traži veću platu od one koju Zvezda nudi. Nadamo se da ćemo doći do dogovora.

Da li će Ben igrati ako mu se ne produži ugovor?

- Mi smo u slučaju Donalda i Le Taleka pokazali da se drugačije nosimo u tim situacijama. Ben se već isplatio i igraće koliko bude potreban Zvezdi, a ja bih voleo da on ostane do kraja u Zvezdi.

Mirko Ivanić je stigao na Marakanu kao veliko pojačanje, međutim, daleko više se očekivalo od bivšeg igrača BATE Borisova.

- Došao je sa ogromnom reputacijom, ali kod nas se nije još pokazao. Ponekad napravi potez kojim pokaže da je majstor, ali za sad nije uspeo da se snađe.

Ima li trener Stanković još neku želju?

- Normalno je da ima neke svoje želje, ali to nije moguće sprovesti odmah. Deki je postavio svoj sistem i u prvom poluvremenu protiv Ludogoreca je Zvezda izgledala onako kako treba.

Prethodnih meseci pisalo se o odlascima Milana Pavkova i Ričmonda Boaćija, napadači Zvezde našli su se na meti inostranih klubova:

- Bilo ih je, ali nismo bili zadovoljni njima. U ovom trenutku najveću tržišnu vrednost imaju mladi igrači, a mi smo dovodili igrače koji odmah donose razliku.

Pa šta se desilo sa tim igračima?

- Van la Paru je Deki hteo i misli da je dobar igrač, ali on se nije zalagao na treninzima na Kipru. Žander je isto dobar igrač, ali ima teret tog penala u Atini. Kanjas se ne uklapa u zamisli Dejana Stankovića. Tomane ima veliku konkurenciju u Boaćiju i Pavkovu, kao i Krstoviću koji će narednih šest meseci igrati u Grafičaru.

A ukoliko ode Tomane?

- O tom potom. Ne bih voleo da ostanemo sa tri špica, jer bi onda oni bili nezadovoljni.

O mladim snagama poput Željka Gavrića i Veljka Nikolića, sportski operativac srpskog šampiona imao je samo reči hvale:

- Ostavili su izvanredan utisak. Napravilu su ogroman napredak u poslednjih šest meseci. Nikolić je trebalo i prošle polusezone da ima veću minutažu, ali se povredio. Složio bih se sa Terzićem da su bar na pripremama naši najbolji igrači. Konatar je ostavio dosta dobar utisak i odlučiće se u narednih nekoliko dana. Sve zavisi od toga koliku bi šansu mogao da dobije - kaže Mrkela.

Deki je igrao sa dva špica ponekad?

- Tada tim nije bio definisan, a sada je evidentno da tako neće biti.

Garsija?

- Odličan igrač, tek treba da eksplodira. Bilo je ponuda i za njega.

Od novih imena, tu je samo Seku Sanogo, koji je stigao iz Al Ahlija na pozajmicu:

- Došao je sa malim zakašnjenjem, ali se nesrećno povredio. Procenjeno je da ovde nemamo aparaturu da ga lečimo i vratio se u Beograd. On bi bio jaka karika u timu i iskusan igrač. Mi na toj poziciji imamo dosta igrača. Videćemo koliko će zapravo biti van terena posle novih pregleda.

Jovančić?

- Veoma važan igrač za Crvenu zvezdu. Prethodne polusezone je bio u lošijoj formi, ali je i tako bio izuzetno važan šraf. Očekujem da povrati formu iz prve sezone i vidim da je u planovima Dejana Stankovića - istakao je Mitar Mrkela.

SD

Komentari