NEKA NAM JE BOG U POMOĆI! OVAKVA SRBIJA DA PROĐE NORVEŽANE - MA NEMA ŠANSE! Rusija pokazala gde nam je mesto!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • NEKA NAM JE BOG U POMOĆI! OVAKVA SRBIJA DA PROĐE NORVEŽANE - MA NEMA ŠANSE! Rusija pokazala gde nam je mesto!

"Zbornaja komanda" slavila je u prvom kolu prve grupe "B" Lige nacija u Mosvki zahvaljujući greškama naše odbrane sa 3:1, a trijumf, bar sa dva gola razlike zaslužila nije.

"Orlovi" su prvi zapretili na VTB areni, Kostić je u 6. minutu sjajno centrirao, Mitrović je šutirao glavom, ali je to bilo prelako za golmana Šunina. Samo četiri minuta kasnije Kostić je centrirao iz slobodnog udarca, ali je sada Milinković-Savić tukao glavom preko gola. Najozbiljniju šansu u prvom poluvremenu naš tim je imao u 21. minutu kada je SMS povukao kontranapad, dodao loptu do Kostića, ovaj se stuštio u kazneni prostor Rusije, vratio loptu da veziste Lacija, a njegov šut u bliži ugao odbranio je Šunin. Od svega samo korner.

Rusija je prvu pravu šansu imala u 24. minutu kada je posle kornera Dzjuba stigao do lopte, šutirao levom nogom, ali je Dmitrović odbranio. U nastavku je Lazović izbio sa gol crte. Veliku šansu "zbornaja komanda" imala je u 40. minutu kada je opet centrašutem gađan Dzjuba, on je primio loptu iskosa sa dense strane, vratio je u peterac, a Bakaev je prebacio prečku, pa i stadion. Bila je to sreća za "orlove", te je prvi deo igre završen 0:0.

Ipak, odmah na startu drugog dela Rusija je povela sa 1:0. Igrao se 46. minut kada je domaćin pokušao iz zadnje linije da prebaci loptu u napad, štoper Makismović je loše reagovao, izbacio je Bakaeva u kontranapad, krilni napadač je krenuo sam ka golu Dmitrovića, oborio ga je Pavlovića, a sudija Kolum pokazao na "belu tačku". Strelac za vođstvo u 48. minutu bio je Dzjuba.

Pokušala je Srbija posle primljenog gola da uspostavi igru. Tumbaković je na teren poslao Kolarova umesto Pavlovića i Đuričića umesto Milinković-Savića. Tadić i Mitrović su pokušali sa distance da prevare Šunina, ali su to bili neuspešni pokušaji. Muk u našem timu je zavladao kada je Karavajev iskoristio neodgovornost naše odbrane i sa distance postigao je evrogol - 2:0.

Naš tim se u 79. minutu vratio u igru, Maksimović je sjajno izbacio po desnom boku Lazovića, ovaj dobro ušao u šesnaesterac Rusije, ubacio loptu u peterac, a Mitrović pogodio za 2:1 i svoj 35. gol u dresu "orlova". Nažalost, minut kasnije nova kardinalna greška Maksimovića, naš štoper se kao poslednji igrač linije okliznuo, izgubio je loptu, a Dzjuba lako rešio situaciju jedan na jedan za konačnih 3:1.

Posle gola naš tim je stvorio još dve šanse, prvo je zicer promašio Đuričić, tačnije u situaciji jedan na jedan odbranio je Šunin. Kasnije je Ljajić tukao preko gola.

Slika je jasna, odbrana Srbije je raštimovana. Sa njom se ne može u baraž za EP protiv Norveške u Oslo. Tumbaković brzo mora da reaguje...

Komentari