PIKSI PRELOMIO, RAJKOVIĆ NA GOLU, SPAJIĆ NA ŠTOPERU, RADONJIĆ OD STARTA... Na Azere će možda i Luka Jović?!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • PIKSI PRELOMIO, RAJKOVIĆ NA GOLU, SPAJIĆ NA ŠTOPERU, RADONJIĆ OD STARTA... Na Azere će možda i Luka Jović?!

Šta je sada spremio Dragan Stojković Piksi?

Novi selektor je u prve dve utakmice na klupi reprezentacije Srbije koristio čak 20 fudbalera (!), što je posledica žestokog ritma, ali i želje da isproba što više igrača u zavisnosti od situacije na terenu, pa nije nikakvo iznenađenje što se neće zaustaviti na tome...

"Orlovi" su protiv Irske (3:2) i Portugala (2:2) osvojili velika četira boda, ali ne smemo sada da posustanemo protiv Azerbejdžana, s tim da je sastav ponovo velika misterija.

Iznenadio nas je Piksi veznim redom protiv Irske, potom je na Portugal izveo najofanzivniju postavu koju je mogao da smisli, a sigurno neka "začkoljica" čeka i Azerbejdžan - reprezentaciju koju ne pamti po dobrom, pa zato nema prostora za opuštanje.

S obzirom na to da je Dmitrović primio četiri gola u prva dva meča, i nije bio naročito siguran u finišu meča s Portugalom, prva promena mogla bi da bude na golu i kao zapeta puška čeka Rajković.

Srbija će ostati pri sistemu sa tri štopera - iako selektor trenutno na raspolaganju ima samo trojicu. Milenković je dobio crveni karton, Veljković se vratio u Nemačku zbog povrede, pa tu postoji najmanje dilema jer će Spajić igrati uz sada već starosedeoce Mitrovića i Pavlovića.

Selektor je najviše znao da iznenadi veznim redom i tu je najveći znak pitanja ko će zaigrati, ali pretpostavka je da će šansu po boku dobiti najofanzivniji Radonjić i Kostić.

Mesta na sredini terena trebalo bi da budu rezervisana za Milinković-Savića i Gudelja, ali gotovo da nikakvo iznenađenje ne bi bilo ako bi selektor na teren od prve minute poslao Marka Grujića, Ivana Ilića ili Nenada Krstičića, u zavisnosti od energije koju "oseti" na treningu.

Kapiten Dušan Tadić ponovo će početi iza napadača, a trebalo bi da zadržimo sistem sa dvojicom napadača, s tim da bi ovog puta društvo Aleksandru Mitroviću trebalo da pravi Filip Đuričić.

Mada, neće biti čudo ako i Luka Jović dočeka ulogu startera.

Dakle, da rezimiramo, ovo je najverovatniji sastav Srbije za utorak od 18 časova:

Rajković - Spajić, S. Mitrović, Pavlović - Radonjić, Milinković-Savić, Gudelj, Kostić - Tadić - Đuričić, A. Mitrović

Komentari