PIKSIJEVI ORLOVI ĆE IGRATI TOTALNI FUDBAL, DOSTA JE BILO "BUNKERICE", NAPAD ĆE BITI GLAVNO ORUŽJE! Vreme je za dva špica, a hvala Bogu imamo ih...

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • PIKSIJEVI ORLOVI ĆE IGRATI TOTALNI FUDBAL, DOSTA JE BILO "BUNKERICE", NAPAD ĆE BITI GLAVNO ORUŽJE! Vreme je za dva špica, a hvala Bogu imamo ih...

Dragan Stojković bi trebalo da promeni formaciju Srbije. MaxBet sport je javio da je Dragan Stojković Piksi rekao “da” FS Srbije. Legendarna “desetka” već sprema odrđene promene.

Prvu je MaxBet sport najavio još 10. februara da će umesto Aleksandra Kolarova novi kapiten Srbije da bude Dušan Tadić. Ipak, tu nije kraj stvaranju nekih novih “orlova”.

Ako se bolje isprati trenerska karijera Dragana Stojkovića Piksija može lako da se uoči da novi selektor Srbije forsira ofanzivnu taktiku. U Nagoji to je bila 4-4-2 ili 3-5-2 sa Davijem i Tamadom u špicu, a kasnije Tamadom i Kendeijem. U Guangžu R&F je igrao uglavnom sa tri štopera pozadi u formaciji 3-4-3, ali i 3-5-2. Špic su mu činili Eran Zahavi i Ži Ksiao ili Renatinjo.

Po svemu sudeći vreme je da se filozofija igre “orlova” promeni. Jer ako pogledamo period od kada je na klupi sedeo Slavoljub Muslin (kasnije ga nasledili Mladen Krstajić i Ljubiša Tumbaković) pa do danas Srbija je igrala sa samo jednim napadačem. To je bio Aleksandar Mitrović. Sada je došlo vreme da navijači gledaju tandem Mitrović-Jović ili Dušan Vlahovića koji teroriše golmane u Italiji.

“Pokaznu vežbu” kako bi Srbija mogla da izgleda sa dva ili tri napadača videli smo u poslednjoj utakmici Lige nacija kada smo do vrha napunili mrežu Rusije. “Orlovi” su slavili sa 5:0, a u većem delu utakmice na terenu su bili Aleksandar Mitrović, Luka Jović i Dušan Vlahović. Sad ostaje da se vidi hoće li Dragan Stojković Piksi da ostane pri svom shvatanju fudbala, ofanzivnom, a nema razloga da tako ne bude.

Formacijski se verovatno neće promeniti poslednja linija. Slavoljub Muslin, Mladen Krstajić i Ljubiša Tumbaković su igrali sa tri štopera pozadi, a kako se to uklapa u Piskije fuilozofiju tu ne očekujemo transformaciju.

Sad ostaje da se vidi i kako će novi selektor da složi sredinu terena i ako se bude igralo sa dva ili tri napadača gde će svoje mesto da nađu novi kapiten Dušan Tadić i naš najskuplji fudbaler Sergej Milinković-Savić. Vremena za razmišljanje nema, jer za mesec dana startuju kvalfikacije za Mondijal u Kataru…

Maxbetsport

Komentari