PORTUGAL NEMA TADIĆA, RONALDO NIJE VIŠE ONAJ STARI, A PATRISIO JE ŠUPALJ KAO... Legenda Jugoslavije ne sumnja u Orlove, samo se ne smemo braniti!

    foto: FSS
    Podeli
  • PORTUGAL NEMA TADIĆA, RONALDO NIJE VIŠE ONAJ STARI, A PATRISIO JE ŠUPALJ KAO... Legenda Jugoslavije ne sumnja u Orlove, samo se ne smemo braniti!

Ratko Svilar, legendarni golman naše reprezentacije, govorio je za Kurir o očekivanja pred meč Orlova u Lisabonu, ali i dotakao detaljnog stanja u selekciji našeg rivala.

Portugal je baš moćan tim i u to niko ni ne sumnja.

- Apsolutno! Tu su sve vrhunski igrači iz moćnih evropskih klubova. Ofanzivno Žota, Ronaldo, Silva, Bruno, pozadi Dijaz, Kanselo... Nije potrebno trošiti reči o njima, međutim, imamo i mi jak tim. Ne treba ih preceniti, niti ih se treba plašiti. Ako ćemo pošteno, Ronaldo nije onaj Ronaldo od nekada. Daje on golove, ali je već stariji, nije to ta hitrina i sve ostalo. Može da mu se parira - jasan je Svilar.

Kakvi su među stativima?

- Rui Patrisio brani za Romu... Pa znate kako, primio je šest golova od Boda, pa tri od Venecije, pa opet dva od Boda i dva od Milana. Ima dosta godina, očito nije baš u dobroj formi. Rajković i Mile imaju zajedno godina koliko on (smeh). Rajković je bolji, mlađi, brži, ima bolji refleks od Patrisija.

Biće top atmosfera, motiv više za naše

Utakmica će da se igra na stadionu Benfike, Lužu... - Biće dobra atmosfera, igra se na Lužu, sigurno će doći veliki broj navijača zbog važnosti meča. Naravno, imaćemo i mi podršku. Igrač treba da motiviše kada publika navija protiv njih, meni je bar to uvek bio dodatni motiv da se pokažem u najboljem izdanju.

Šta da očekujemo u nedelju u Lisabonu?

- Šanse su 50:50! Bez obzira na to što se igra kod njih, mi, ako odigramo napadački, na pobedu, hrabro... Ako se ne branimo, nego im pokažemo zašto smo došli, ako im ne damo priliku da oni nas napadnu i stisnu, nego mi to učinimo njima, možemo da pobedimo! Ako se ne branimo, nego im pokažemo zašto smo došli, možemo da ih pobedimo, jasan je čuveni golman, danas stanovnik Lisabona

Da zavirimo malo kod nas. Kakvo vam se čini Srbija?

- Koju god utakmicu da sam gledao, izgledali smo dobro. A onu gde nije bilo baš to najbolje, protiv Luksemburga, rešili smo u svoju korist. Što isto dosta govori. Samo ne treba da se branimo, jer ako se braniš 90 minuta, kad-tad desiće ti se propust.

Raduje li vas podatak da su naši reprezentativci u sjajnoj formi?

- I te kako. Mitrović i Vlahović baš dobro igraju, Kostić i ko god bude desno - to će biti dobro sigurno! Tadić, to je igrač kakvog Portugal nema. Ajaks sada nije pobedio za vikend, odigrali su 0:0, čitam u novinama on igrač utakmice i pri tom rezultatu!

Poruka za kraj...

- Imaju i oni veliki pritisak. Ne treba da napadamo bezglavo i da nas uhvate u kontri. Hrabro, pametno i ofanzivno, ali ne slepo jurenje ka njihovom golu - gađa u metu legendarni golman.

Komentari