SRBIJA I NORVEŠKA PRED NAVIJAČIMA, TUMBA NE RAZMIŠLJA O OSTAVCI AKO PUKNE! Orlovi nema izgovora, sa šitom, ili na njemu!

    foto: Fotoilusreacija/FSS
    Podeli
  • SRBIJA I NORVEŠKA PRED NAVIJAČIMA, TUMBA NE RAZMIŠLJA O OSTAVCI AKO PUKNE! Orlovi nema izgovora, sa šitom, ili na njemu!

Utakmica polufinala plej-ofa C Lige nacija za plasman na Evropsko prvenstvo, između Norveške i Srbije, igraće se pred 200 navijača na tribinama, saopštio je Fudbalski savez Norveške.

Kako se navodi, 80 odsto, odnosno 160 gledalaca biće određeno lutrijom, dok 20 odsto, odnosno 40 ulaznica, ide sponzorima i partnerima Saveza.

Evropska fudbalska unija dozvolila je, ukoliko to lokalne vlasti odobre, a sve u skladu sa epidemijskom situacijom, da bude ispunjena samo trećina mesta na stadionu.

Utakmica između Norveške i Srbije igra se u četvrtak od 20.45 u Oslu.

TUMBAKOVIĆA LJUTE NEGARIVNE MISLI

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković ponovio je da utakmica protiv Norveške u baražu za odlazak na EP nije presudna za budućnost srpskog fudbala. Do utakmice u Oslu, koja će se igrati u četvrtak od 20.45, tim će praktično imati samo jedan trening, a selektor je otkrio da ne može da računa na Nikolu Maksimovića i Miloša Veljkovića.

On je na onlajn konferenciji za novinare istakao da je previše negativnih misli, a sve nakon pitanja da li će podneti ostavku u slučaju poraza u Oslu.

"Pričamo paušalno, zašto bih odlazio sa klupe, ovo je posao kao i svaki drugi? Naravno da nikad nisam pobegao, neću ni ovoga puta. Vodio sam milion utakmica i vodiću i dalje. Ako razumišljamo negativno kao neki, onda ne treba ni da sarađujemo. Ovo je sport, trebalo bi u tom pravcu da razmišljamo. Ako tako razmišljamo pre meča, onda neće biti ništa. Ima i drugih poslova u životu da se radi", rekao je Tumbaković.

Dodao je da će ekipa do utakmice u Oslu praktično imati samo jedan trening i otkrio da ne može da računa na Nikolu Maksimovića i Miloša Veljkovića.

"Iz Napolija ne puštaju Maksimovića, traže da ostane tamo, kao i svi drugi igrači kluba, u karantinu. S druge strane, Verder pušta Veljkovića samo direktno u Oslo i nazad", rekao je selektor.

Prema njegovim rečima, stručni štab se maksimalno pripremio utakmicu, a "Norveška je skautirana do sitnica".

"Odgledali smo poslednjih 15 njihovih mečeva. Sve se zna, ali opet, jedan detalj promeni utakmicu. Ono što me raduje jeste da će naši igrači sada sigurno biti u mnogo boljoj formi nego u septembru, jer sad imaju iza sebe četiri-pet utakmica."

Tanjug/Mediji


Komentari