TADIĆ I MTROGOL SE NE PLAŠE NORVEŠKE! Kad Orlovi igraju kako znaju Haland i ekipa nisu bauk! SRBIJA KAŽE, SRCE NA TEREN, PA…

    Podeli
  • TADIĆ I MTROGOL SE NE PLAŠE NORVEŠKE! Kad Orlovi igraju kako znaju Haland i ekipa nisu bauk! SRBIJA KAŽE, SRCE NA TEREN, PA…

Reprezentativci Srbije, Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović, pred sutrašnju utakmicu protiv Norveške u polufinalu plej-ofa za plasman na Evropsko prvenstvo saglasni da su ključni elementi u igri disciplina i maksimalna angažovanost kompletnog tima.

Reprezentacija Srbije nalazi se u Oslu, gde će u četvrtak odigrati meč polufinala plej-ofa C Lige nacija za plasman na Evropsko prvenstvo sa Norveškom.

"Znamo koliko je ta utakmica važna, ne samo za nas, nego i za celu državu. Imamo veliku odgovornost. Dugo sam ovde i dres reprezentacije je jako težak. Lepo je kad se pobeđuje, ali je još teže kad se gubi... Očekivanja naroda su uvek velika, morate da se nosite sa kritikama kad ne ide. A svi želimo najbolje za našu zemlju", rekao je Tadić.

Napadač Fulama, Aleksandar Mitrović priznaje da "orlovi" željno iščekuju početak meča.

"Mi smo spremni, maksimalno motivisani. Željno očekujemo već duži period ovu utamicu. Sve se nekako odužilo zbog situacije sa koronom. Ali eto končano je došao red i na ovaj meč. Svako od nas voli da igra velike utakmice, naročito za svoju zemlju", rekao je Mitrović.

Disciplina, trčanje i kretanje

Tadić veruje da Srbija može do dobrog rezultata ako bude igrala disciplinovano.

"U modernom fudbalu formula za pobedu je jednostavna. Nema improvizacije, kompletan tim mora da bude disciplinovan. Siguran sam da je motiv kod svih momaka u našoj reprezentaciji maksimalan. Plasman na Evropsko prvenstvo je naš zajednički san. I ono što uvek apostrofiram kao vrlo važnu stvar u modernom fudbalu - trčanje i kretanje. Bez toga biće teško napraviti pozitivan rezultat u Oslu", ocenio je Tadić.

Kapiten Ajaksa ceni kvalitete reprezentacije Norveške, selekcije koja je u septembarskim utakmicama izgubila od Austrije, ali je zatim pobedila Severnu Irsku u Ligi nacija.

"Kvalitetna su ekipa. Dosta se govori o njihovim napadačima. Holand je već duže vreme u centru pažnje. Vidimo da mu dobro ide i sigurno da će biti jedan od onih u njihovom timu o kojem ćemo morati posebno da vodimo računa. Poštujemo rivala, ali ipak smatram da će rezultat u toj utakmici u dobroj meri zavisiti od nas. Ako uđemo dobro u meč, brzo uspostavimo kontrolu, možemo da se nadamo prolasku u finale".

Nije Norveška samo Holand

Napadač Fulama takođe smatra da je Norveška kvalitetan rival.

"Pored Holanda tu su i Sorlot, King, Odegard... Dosta dobrih igrača koji igraju napred. Kao tim su dobri, igraju čvrst fudbal. Kompaktna i dobro organizovana ekipa. Ne verujem da će utakmica biti lepa za oko. Više onako čvrsta i taktička, igra na rezultat. To je i normlano. Ulog je ogroman", kaže Mitrović.

I Tadić i Mitrović su istakli podršku Saveza i ocenili da su imali besprekorne uslove za pripremu.

Sada je potpuno drugačija situacija od one u septembru, kada je reč o formi igrača. Mnogima tada još nisu ni počela prvenstva, a Srbija je tada u Ligi nacija izgubila od Rusije u gostima, dok je protiv Turske u Beogradu odigrala nerešeno.

"Sigurno smo fizički i psihički na mnogo višem nivou. Što se mene tiče, prošli put sam imao svega nekoliko dana priprema i odigrao dve utakmice. Meč protiv Norveške dočekujem daleko spremniji", rekao je Mitrović.

Utakmica između Norveške i Srbije na program je u sutra od 20 sati i 45 minuta na stadionu "Uleval" u Oslu.

Pobednik će igrati sa boljim iz susreta Škotska - Izrael 12. novembra, domaćin tog meča biće Norveška ili Srbija.

Tanjug/Teleks.info

Komentari