STANKOVIĆ JASAN, RADIO SAM SA VELIKIMA TRENERIMA I IGRAČIMA, mnogo sam od njih naučio, obećavam da ću se U ZVEZDI BORITI KAO LAV!

    Podeli
  • STANKOVIĆ JASAN, RADIO SAM SA VELIKIMA TRENERIMA I IGRAČIMA, mnogo sam od njih naučio, obećavam da ću se U ZVEZDI BORITI KAO LAV!

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je na stadionu "Rajko Mitić" novog šefa stručnog štaba Dejana Stankovića. Novi trener Zvezde rekao je da je pred njim i stručnim štabom dosta posla, ali da obećava da će da se bori kao lav za svoj klub

"Lepo vas je videti u velikom broju, pre svega želim da se zahvalim klubu, legendama, navijačima, svima koji su omogućili da sam ponovo ovde. Zvezda me je poslala u jednu misiju, da se vratim kući jednog dana i da nasledim jednog velikog lafa, gostpodina, veliko ime i velikog Zvezdaša kao što je Miloje. Videli ste sliku nas dvojice, bavio sam se 20 godina i nigde nisam video da jedan trener sa zagrljajem i osmehom dočeka naslednika", prvi su utisci Stankovića. na stadionu "Rajko Mitić"

"Ja sam za dva sata dobio iskustva od njega da mi je to dovoljno za ceo život, hvala mu još jednom. Hvala ti Miloje još jednom, kao Zvezdašu, hvala ti što si mi utabao stazu, što voliš previše Zvezdu i što si mi dao šansu da napravim pobednički tim sa velikom voljom i željom. Hvala još jednom svima, a pre svega mojoj falmiliji, bez njihove podrške ne bih ništa napravio i kako su me ispratili, dali su mi snagu", dodao je Stanković.

"Igrao sam fudbal, ništa drugo nego fudbal, radio sa velikima trenerima i igračima, mnogo sam od njih naučio, imama ljude koji veruju u mene. Ja ću radom i zalaganjem pokazati da sam došao u veliki klub i obećavam da ću se kao lav boriti, hvala vam svima"

Novi trener Zvezde rekao je da je sastavio, ali ne i kompletirao stručni štab.

"Okupio sam nešto što je mnogo lepo, gladne ljude uspeha, dokazivanja, sa ogromnom voljom i željom da vodimo Zvezdu. Vodićemo je tamo gde je stao Miloje, a on je lestvicu postavio visoko, u zvezde. Tim za sad čine Nebojša Milošević, Nenad Milijaš, Dušan Gašić. Radimo još na kondicionom treneru i tom kadru, da pre nove godine imamo stručni štab. Imamo dosta posla, puno igrača, jedva čekam da ih vidim, uželeo sam ih se, da odradimo taj prvi trening, prvi put da izađem na Marakanu, da posle toga sa mirom vodim Crvenu zvezdu", rekao je Stanković.


Legendarni fudbaler crveno-belih pričao je i o odnosu sa trenerom Partizana Savom Miloševićem.

"Čuo sam se i video sa Savom sinoć, podelili smo mnogo toga, veliki smo prijatelji, ali ćemo samo na derbiju da stavimo zagradu i to bacimo u drugi plan. On je jedno veliko ime i drago mi je što su legende svojih klubova sada njihovi treneri", rekao je Dejan.

Legendarni reprezentativac naše zemlje, kao i bivši fudbaler Zvezde, Lacija i Intera, trenersku karijeru započinje u svom matičnom klubu, a prethodno je bio asistent u Udinezeu i Interu u sezonama 2014/15 i 2015/16.

Stanković je za Crvenu zvezdu igrao je od 1995. do 1998. godine, nakon čega prelazi u Lacio, a potom Inter gde završava karijeru.

Proteklih par godina proveo je u Uefi, kao savetnik predsednika Aleksandra Čeferina i savetnik sektora za razvoj fudbala.

RTS


Komentari