TUMBAKOVIĆ NA SLATKIM MUKAMA, PORTUGALCI SE PLAŠE TADIĆA! Pobednik nosi Evropsko prvenstvo, KO IZGUBI "MOŽE DA SE SLIKA"!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • TUMBAKOVIĆ NA SLATKIM MUKAMA, PORTUGALCI SE PLAŠE TADIĆA! Pobednik nosi Evropsko prvenstvo, KO IZGUBI "MOŽE DA SE SLIKA"!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je da će timska igra, a ne pojedinac, odlučiti meč protiv Portugalije u Beogradu u kvalifikacijama za EURO.

"Neću reći ništa novo ako kažem da je to tim. Tim čine pojedinci. Jedan igrač može da doprinese krajnjem rezultatu, ali to nije odlučujuće. Ima Portugal sjajne pojedince, imamo i mi", rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

On je ponovio da Portugalija nije samo Kristijano Ronaldo, već i da ima mnogo kvalitetnih igrača.

"Gledamo rezultate, statistiku... To je ekipa koja je jednu utakmicu izgubila u poslednjih 15, i to na Svetskom prvenstvu od Urugvaja. Poslednji gol iz igre su primili u septembru prošle godine. Kompaktna ekipa... Pominjemo Ronalda, ali imaju toliko dobrih igrača u svim ostalim linijama tima. Ako budemo želeli nešto da napravimo moramo da držimo koncentraciju svih 90 minuta".

On je priznao da je na "slatkim mukama" oko sastava.

"Ovde ne sme da se pogreši. Igramo mini ligu od osam utakmica, a ostalo je pet. Svaka greška u pravljenju tima skupo košta jer nema vremena da se to popravi. Ima slatkih muka, treba se opredeliti na jedan model igre i držati koncentraciju", naveo je on, konstatujući da će timski rad i odgovornost biti presudan faktor.

Iz FSS-a su saopštili da je prodato oko 41.000 karata za utakmicu, što je obradovalo Tumbakovića.

"To je sjajna priča. Bili bismo presrećni da dođe 20.000 ili 25.000 ljudi. Jedan od razloga je i Ronaldo, ali ima nečeg i do nas. to je interesa. Narod želi da vidi Srbiju, novog selektora", zaključio je on.

Portugalski fudbaler i zvezda Mančester Sitija Bernardo Silva izjavio je da veoma poštuje kapitena Ajaksa Dušana Tadića i da je po njegovom mišljenju prošle sezone bio jedan od najboljih igrača sveta.

"Tadić je opasan igrač, bio je jedan od najboljih na svetu prošle sezone s obzirom na sve šta je uradio sa Ajaksom. Istakao se i protiv nas u prvom meču u Lisabonu, pokušaćemo da ga zaustavimo", rekao je Silva na konferenciji za novinare na stadionu "Rajko Mitić".

Silva dodaje da je Srbija veoma kvalitetan tim sa dobrim pojedincima kao što su, pored Tadića, Nemanja Matić, Aleksandar Kolarov i Filip Kostić.

"Veoma poštujem srpske igrače. Srbija je, kao i Portugalija, odlična ekipa. Ne plašimo se, nikada i nismo. Pokušaćemo da pobedimo, drugacije ćemo da se organizujemo nego u Lisabonu", aludirao je Silva na remi 1:1 u martu.

Prema njegovim recima, prednost Srbije je domaći teren i podrška sa tribina.

"Očekuem tešku utakmicu, ne može da se poredi naš prvi duel. Ipak, uradićemo sve da bude povoljniji rezultat nego u Lisabonu", zaključio je on.

Utakmica kvalifikacija za EURO između Srbije i Portugalije igra se sutra na stadionu "Rajko Mitić" od 20.45 sati.

Teleks.info/Tanjug

Komentari