UH, DOBRO JE, ISPADAMO U TREĆU DIVIZIJU! ETO ŠANSE DA OPET NAPADNEMO EP KROZ LIGU NACIJA! Orlovi isčupali bod protiv Mađara!

    foto: FSS
    Podeli
  • UH, DOBRO JE, ISPADAMO U TREĆU DIVIZIJU! ETO ŠANSE DA OPET NAPADNEMO EP KROZ LIGU NACIJA! Orlovi isčupali bod protiv Mađara!

Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da pobedi u Budimpešti Mađarsku u Grupi 3 Divizije B Lige nacija. Meč je završen rezultatom 1:1, a došao u nezgodno vreme za izabranike Ljubiše Tumbakovića budući da su pre tri dana u Beogradu propusili veliku priliku da se plasiraju na Prvenstvo Evrope, posle poraza od Škotske nakon izvođenja jedanaesteraca.

Srbiju zbog kazne sa klupe niuje predvodio Ljubiša Tumbaković (zvanično ekipu predvodi Aleksandar Janković) i čini se da smo igrali daleko, daleko bolje nego u sredu, a i od onog meča od pre mesec dana u Beogradu na stadionu ''Rajko Mitić'' kada je Mađarska ostvarila minimalnu pobedu.

Srbiju je doveo u vođstvo Nemanja Radonjić posle fenomenalne akcije u 17. minutu. Glavom mu je loptu spustio Luka Jović, a igrač olimpika je pokazao da je brz i spretan i predivno je loptu smestio u mrežu. Ipak, nismo uspeli da dočekamo odmor sa prednošću.

Mađarski igrač srpskog porekla Nemanja Nikolić je odigrao pas prema Žoltu Kalmaru i izbacio kompletnu zadnju liniju, kao i Nemanju Maksimovića, a onda je Kalmaru ostao lakši deo posla. Kroz noge je probacio loptu Dmitroviću i Mađarska je poravnala na 1:1 u 39. minutu.

To je bilo to od golova, ali šansi je bilo na obe strane. Na kraju su na opšte iznenađenje Srbi imali veću želju za pobedom, ali nismo imali ni sreće pogotovo pred kraj kada je Jović zakačio loptu posle centaršuta Sergeja Milinkovića Saviča.

Pravdu na utakmici je vrlo dobro delio Šveđanin Glen Niberg.

Srbija sada može do opstanka u B diviziji samo ako pobedi Rusiju u poslednjem kolu, a Mađari odnesu ceo plen protiv Turske. Tada bi naši današnji rivali došli do A divizije. Realnost je da se verovatno vraćamo u C diviziju.

SD

Komentari