KUD BAŠ PIKSIJEVI ORLOVI?! SKANDINVCI KUKAJU, SRBIJE SE PLAŠE KAO "ĐAVO KRSTA"! Ako, i treba, mora da se zna ko je ko...

    foto: FSS
    Podeli
  • KUD BAŠ PIKSIJEVI ORLOVI?! SKANDINVCI KUKAJU, SRBIJE SE PLAŠE KAO "ĐAVO KRSTA"! Ako, i treba, mora da se zna ko je ko...

Očaj i neverica u taboru Skandinavaca posle žreba u Nionu. Ne samo zbog činjenice da će Švedska i Norveška u međusobnim mečevima odlučivati o plasmanu u B Ligi nacija, u grupi 4, već što će za prvo mesto morati da se bore sa moćnim Orlovima i Slovenijom!

Srbija je spektakularnim preokretom u Lisabonu protiv Portugalije obezbedila plasman na Mondijal, pa izabranici Dragana Stojkovića u grupi 4 slove za izrazitog favorita.

Ne samo što su Norvežane eliminisali u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo, do koga nisu stigli nesrećnim porazom na penale od Škota, već što su igrama u prethodnim kvalifikacijama vratili veru u reprezentativni fudbal.

Svestan je toga i selektor Vikinga Stale Solbaken, koji pesimistički gleda na epilog žreba u Nionu:

- Gledajući samo kvalitet, dobili smo dva protivnika koja nikako nisam želeo: Srbiju i Švedsku. Oni su daleko najteži mogući rivali koje smo mogli da izvučemo. Ali, jedva čekamo mečeve, jer ćemo imati priliku da se sretnemo sa Ibrahimovićem na njegovom kraju sa reprezentacijom, a imaćemo i priliku da se revanširamo Srbiji za poraz u baražu za Evropsko prvenstvo - rekao je Solbaken.

Prokomentarisao je strateg Norveške kvalitet selekcije Srbije.

- Oni su se još popravili u odnosu na naš poslednji susret. Ostvarili su veliki napredak pod selektorom Stojkovićem i nedavno su pobedili Portugaliju - istakao je Stale Solbaken.

Slično raspoložonje posle izvlačenja kuglica vlada i u taboru Švedske, obzirom da se selektor Jane Anderson nadao da će njegovi izabranici dobiti lakše rivale.

- Mislim da sam najveći maler na svetu kada su žrebovi u pitanju. Ponovo sam dobio najgoru moguću grupu. Norvešku dobro poznajemo, Srbija je jaka fudbalska nacija, Sloveniju možda najmanje poznajemo, ali biće i to teške utakmice - naglasio je Anderson.

Podsetimo, utakmice Lige nacija igraju se od 2. juna do 27. septembra. Prvoplasirane reprezentacije četiri grupe iz B lige plasiraće se u Ligu A, dok će četiri selekcije koje zauzmu poslednja mesta ispasti u Ligu C.

SD

Komentari