(VIDEO) 35.000 ZVEZDAŠA SLAVILO 30 ŠAMPIONSKU TITULU: Milijaš se oprostio od igračke karijere, ali ostaje deo stručnog štaba!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) 35.000 ZVEZDAŠA SLAVILO 30 ŠAMPIONSKU TITULU: Milijaš se oprostio od igračke karijere, ali ostaje deo stručnog štaba!

Fudbaleri Crvene zvezde proslavili su 30. jubilarnu titulu šampiona države pred više od 35.000 gledalaca na stadionu "Rajko Mitić".

Kapitenu Nenadu Milijašu, koji se oprostio od igračke i započinje trenersku karijeru, trofej prvaka Srbije uručio je potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije i bivši napadač Zvezde, Marko Pantelić, na montažnoj bini kod južne tribine stadiona.

Prethodno, svi igrači Zvezde i stručni štab na čelu sa Vladanom Milojevićem pojedinačno su dobili ovacije navijača.

Zvezda je, ako to ikog i zanima, u poslednjem kolu pobedila Napredak 3:0. : Pedja

Milijaš će, kako je najavljeno, ostati u Ljutice Bogdana i biti član stručnog štaba šampiona

Slavlje na stadionu počelo je sat pre početka meča, kada su igrači i članovi stručnog štaba izašli na teren u majicama sa ispisanim brojem 30, koji simbolizuje broj titula prvaka crveno-belih.

Potom su Vladanu Milojeviću, članovima stručnog štaba i igračima dodeljene medalje, da bi kroz počasni špalir konačno na teren, u pratnji svoje dece izašao i Nenad Milijaš.

On je potom došao do bine na kojoj su ga čekali saigrači, da bi mu potom svečano bio uručen veliki šampionski pehar posle čega je zavladalo veliko slavlje na tribinama.

Milijaš je potom počeo utakmicu, da bi u 62. minutu uz velike ovacije bio ispraćen sa terena.

Pre utakmice mu je Vladimir Petrović Pižon uručio uramljen dres Crvene zvezde sa njegovim imenom i brojem 250.

Nenad Milijaš je u tri perioda igrao za Crvenu zvezdu.

Prvi put je došao 2006. godine, potom se vratio 2012. i treći put 2017. Ukupno je za Zvezdu igrao 251 utakmicu.

Osim za Crvenu zvezdu, igrao je još za Zemun u kom je počeo karijeru, zatim Vulverhempton, tursku Manisu, Hebei i Džongju u Kini.

Reprezentativac Srbije bio je 25 puta.


Komentari