(VIDEO) MITROGOL BACIO EVROPU U TRANS, A IGRALI SU LUKAKU, MBAPE, RONALDO, HALAND... Majstorija koja će se prepričavati i prepričavati!

    foto: FSS
    Podeli
  • (VIDEO) MITROGOL BACIO EVROPU U TRANS, A IGRALI SU LUKAKU, MBAPE, RONALDO, HALAND... Majstorija koja će se prepričavati i prepričavati!

Srpski napadač Aleksandar Mitrović zadivio je fudbalsku Evropu u sredu uveče.

Bugari poslednjih godina nemaju reprezentarivnih uspeha, propuštaju sva velika takmičenja, a na početku kvalifikacija za Mundijal danas (18.00) im u goste dolazi Švajcarska, koja je značajno kvalitetnija. Kvota na dvojku u Mozzartu je najveća na svetu - 1,55.

Niko nije bio u centru pažnje ljubitelja fudbala kao centarfor Fulama, iako su između ostalih igrali Kevin de Brujne, Romelu Lukaku, Garet Bejl, Edin Džeko, Antoan Grizman, Kilijan Mbape, Pol Pogba, Erling Haland, Kristijano Ronaldo, Luka Modrić...

Mitrović nije bio strelac od oktobra prošle godine, od remija Srbije sa Turskom (2:2), čak 24 utakmice, ali mu je u dresu državnog tima bilo dovoljno sedam minuta da pokaže klasu.

Sa dva gola se izjednačio sa legendarnim Stjepanom Bobekom na prvom mestu večne liste strelaca reprezentacije sa po 38 golova, što znači da će narednim pogotkom za Srbiju ući u istoriju.

Međutim, Mitrović je fudbalsku Evropu zadivio pre svega spektakularnim golom za preokret protiv Irske (3:2).

U trenucima kada su se "orlovi" mučili da prelome meč, bivši centarfor napadača je spektakularno lobovao golmana rivala sa 25 metara.

Gol o kojem će se pričati godinama.

B92.net

Komentari