MOŽE LI MEGA DO TITULA U ABA?! AKO JE SUDITI PO MEČU PROTIV BUDUĆNOSTI – SIGURNO! Oni više nisu dečji vrtić, mislim jesu, ali igraju ko matori!

    foto: KK Mega/ABA
    Podeli
  • MOŽE LI MEGA DO TITULA U ABA?! AKO JE SUDITI PO MEČU PROTIV BUDUĆNOSTI – SIGURNO! Oni više nisu dečji vrtić, mislim jesu, ali igraju ko matori!

Košarkaši Mege izvojevali su pobedu protiv Budućnosti – 78:72, skinuli su oreol nepobedivosti timu iz Podgorice, prikazali zaista odličnu partiju, a istovremeno pokazali da su izvukli pouke iz meča sa Partizanom u prošlom kolu.

Za razliku od pomenutog duela sa Partizanom, kada je Mega stekla veliku prednost, a zatim je ispustila, te poražena u triler završnici, ovoga puta je posle sjajne partije u prvom, odbila sve nalete Budućnosti u drugom poluvremenu. Podgoričani u nastavak sezone ulaze sa skorom 7-1, a Mega sa sjajnih 8-3.

Podsećanja radi, izabranici Vladimira Jovanovića poraženi su od Partizana, Zvezde i Mornara.

– Zadovoljan sam prikazanom partijom od početka do kraja. Imali smo oscilacija i praznog hoda, ali smo kontrolisali dešavanja na parketu i održavali prednost. Imali smo odličan procenat realizacije, protok lopte je bio odličan, uspeli smo da nametnemo tranzicionu igru. U nastavku, nismo kontrolisali ofanzivni skok rivala, što je omogućilo ekipi Budućnosti da ozbiljno zapreti. Kolektivnom igrom i odbranom koja je bila jako dobra, uspeli smo da sačuvamo prednost i pobedimo jednu od najboljih ekipa u ABA ligi – naglasio je Vladimir Jovanović i nastavio:

– Čestitam ekipi Budućnosti na odličnim rezultatima u regionalnom takmičenju i Evrokupu, a kolegi Petru Mijoviću i njegovim izabranicima želim sve najbolje u nastavku sezone. Mi smo počeli sezonu kao mlad i talentovan tim, i dalje smo mlad i talentovan tim, ali rastemo iz dana u dan, postajemo ekipa koja je kadra da parira i pobeđuje najbolje timove u regionu.

U narednom kolu, izabranike Vladimira Jovanovića očekuje novo iskušenje. Ovoga puta, Mega će u 12. kolu ABA lige gostovati FMP Železniku. Gradski derbi je na programu 25. decembra

Maxbetsport

Komentari