PARTIZAN CILJA FINALE EVROKUPA I ABA, ČEKA SE JOŠ JEDAN BRUTALAN IGRAČ! Ostoja Mijailović otkrio plan crno-belih!

    foto: ABA
    Podeli
  • PARTIZAN CILJA FINALE EVROKUPA I ABA, ČEKA SE JOŠ JEDAN BRUTALAN IGRAČ! Ostoja Mijailović otkrio plan crno-belih!

Predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović, govorio je o predstojećoj sezoni koja za crno-bele zvanično počinje utakmicom sa Mega Bemaxom u četvrtfinalu Superkupa ABA lige u Zagrebu.

Ukoliko večiti rivali pobede svoje protivnike danas moguć je njihov istorijski međusobni duel u Zagrebu.

– Ako dođe do toga, sigurno je da će biti spektakl. Svaki duel sa našim rivalom je nešto posebno. Svaka utakmica je kao borba za trofej, bez obzira što se na njoj ne odlučuje ko će biti prvi u Superkupu. Sigurno je da će to biti jedna velika i važna utakmica za nas. I ta utakmica, će na neki način i pokazati ko je bolje napravio prelazni rok, ko ima veći kvalitet i ko ima veću snagu. Jedva čekam tu utakmicu, ali kažem, moramo prvo, i oni, i mi da pobedimo u tom prvom kolu u četvrtak, pa onda da se sretnemo u subotu, izjavio je Mijailović za Telegraf.

Cilj je finale u svim takmičenjima u kojima Partizan nastupa.

– Nisam siguran da možemo baš sve da ih osvojimo, ali naš cilj je da ih „napadnemo“. Najmanje što očekujem je polufinale Evrokupa. Dakle, teško je sada prognozirati, ali iskreno, očekujem finale Evrokupa i finale ABA lige, a tamo šta god da se desi, desiće se.

Crno-beli imaju vći budžet nego prošle sezone, a u planu je i dovođenje još jednog igrača.

– Dogovor sa stručnim štabom koji je došao prošle sezone je bio takav da se budžet uveća za nekih 30 posto za ovu godinu. Ja ću sada da kažem da smo stručnom štabu obezbedili 60 posto veći budžet. Andrea je odlučivao ko će doći. Spisak potencijalnih igrača je bio veliki, a on je vršio selekciju i na taj način je preuzeo dozu odgovornosti i za rezultate, što je potpuno normalno za trenera njegovih kapaciteta. Na upravi je da se ne meša u te stvari. Mene je zanimala dužina ugovora, vrednost ugovora i kako se uklapa u budžet. Nisam se mešao u ostalo. Ja sam odobrio budžet za još jednog igrača, za beka. Pisalo se za Gaudloka, a bilo je i nekoliko drugih ponuda. Naš stručni štab, odnosno Andrea, izjasnio se da želi drugačiji tip igrača i njima je to ostavljeno da odluče. Oni će predložiti šta ih zanima. Ako ostanu pri odluci da im treba još jedno pojačanje, videćemo da ga dovedemo. Kada mi pošalju igrača kojeg su odabrali, dobiće podršku uprave.

Mijailović je još jednom prokomentarisao prelazak u „Štark Arenu“.

– Prošle godine je trening centar bio u drugom delu grada u odnosu na halu, tu se gubilo dosta vremena. To je ono što navijači ne vide. Treba takođe napomenuti da je jezgro naše navijačke publike na Novom Beogradu i u Zemunu, u delu gde se nalazi Arena. Treće, naša matična hala je bila Hala sportova na Novom Beogradu, a odatle smo se iselili u Pionir koji je kasnije postao „hram košarke“. Jednostavno, tu halu smo prerasli, kao što smo sada prerasli Pionir. Važno je da crno-bela publika da podršku klubu i da Arena bude puna.To je vetar u leđa ovoj ekipi koja ima stvarno puno potencijala. Zaista, plaćamo Arenu, ali servis koji smo dobili od njih se može meriti sa servisom koji dobijaju ekipe koje igraju Evroligu.

Na kraju Mijailović je poslao poruku navijačima pred početak sezone.

– I najveći lideri na svetu, i najskuplje ekipe, gube. Moramo da naučimo da gubimo i podnosimo poraze. Iz njih izvlačimo nešto važno da bismo došli u situaciju iz koje polazimo putem pobeda. Najvažnija stvar je da budemo ujedinjeni i da imamo zajednički cilj. To je da celokupan brend koji se zove Partizan unapređujemo iz dana u dan, a to možemo samo ako smo svi sa jedne strane, jer nas je premalo da bismo bili razjedinjeni, zaključio je prvi čovek KK Partizan.

SC/Teleks.info

Komentari