DŽORDAN SE VRAĆA NA TEREN, HOĆE LI IMATI ISTU ULOGU KAO I PRE! Prvi sledeći meč daće odgovor na to pitanje!

    foto: KK CZ
    Podeli
  • DŽORDAN SE VRAĆA NA TEREN, HOĆE LI IMATI ISTU ULOGU KAO I PRE! Prvi sledeći meč daće odgovor na to pitanje!

EVROLIGADa li će Džordan Lojd da dominira i u sistemu Dejana Radonjića?

Dolaskom Džordana Lojda letos, Zvezda je dobila izvanrednog košgetera koga je izričito želeo Saša Obradović. Sa njim je dobijen lider kada su koševi u pitanju, a nekadašnji košarkaš Toronta i Valensije definitivno nije razočarao. U jednom momentu je bio ubedljivo najbolji strelac Evrolige, a još uvek se pamte partije protiv Baskonije i CSKA kada je ubacivao po 30 poena.

Odavno Zvezda nije imala takvog košgetera. On trenutno beleži 18, 1 poen u proseku u Evroligi, ali sada se postavlja pitanje da li će imati izmenjenu ulogu kod Dejana Radonjića koji je video Lojda na delu prvi put tek u petak uveče na meču protiv Barselone. Katalonci su dokazali kvalitet i nadigrali su Crvenu zvezdu sa 72:60, a Lojd je upisao devet poena.

Bila je to prva utakmica posle duže pauze uzazvane koronavirusom. Skoro mesec dana Zvezda nije mogla da računa na Lojda, a u tom periodu se dosta toga promenilo. Stigao je Dejan Radonjić, a koncepcija igre se promenila, tačnije pojedinci su dobili drugačije uloge.

Najveća promena je viđena kod Alekse Radanova, ali i kod Ognjena Dobrića. Obojica imaju znatno više minuta na parketu u odnosu na period kada je tim vodio već pomenuti Obradović.

Ipak, sada je glavno pitanje kako će Džordan Lojd izgledati u sistemu Dejana Radonjića. Bez dileme će biti i dalje prva opcija u napadu s obzirom na jasan kvalitet, ali moguće je da vidimo nešto slabije brojke Lojda ako bude imao manje šuteva. Tačnije ako više igrača bude uključeno u samu realizaciju napada.

Lojd je na svakom meču Evrolige uzimao preko 15 šuteva, a ostaje da vidimo kako će to u narednom periodu izgledati. Primera radi protiv Barselone je 11 šuteva. Pogodio je četiri, a upečatljivo je svih pet promašaja van linije 6,75.

Maxbetsport

Komentari