GROBARI SVI U ARENU, STIŽU TEO, PEFI I SALE! Partizan protiv Đorđevićevog Virtusa nastavlja takmičenje u Evrokupu!

    foto: KK Partizan/ABA
    Podeli
  • GROBARI SVI U ARENU, STIŽU TEO, PEFI I SALE! Partizan protiv Đorđevićevog Virtusa nastavlja takmičenje u Evrokupu!

Košarkaši Partizana igraju prvi meč top 16 faze Evrokupa, a u Beograd stiže italijanski Virtus, predvođen Sašom Đorđevićem i Milošem Teodosićem I Stefanom Markovićem. Utakmica u Štark areni igra se od 20.00

Partizan jeu grupi sa Virtusom, Trentom i Darušafakom. Trener crno-belih Andrea Trinkijeri kaže da njegova ekipa igra protiv tima koji ima daleko najboljeg igrača Evrokupa (Miloš Teodosić prim.aut), a da Darušafaka ima najbolju odbranu u EK.

“Trento zna da igra Evrop, imaju Đentilea koji zna da bude veliki problem za odbranu. Grupa je teška, ali su sve teške. Veoma je važno da igramo jednu po jednu utakmicu i da ne letimo previše. Nismo još ništa napravili da možemo da pričamo o većim ambicijama nego o tome da dobijemo prvu utakmicu", zaključio je Trinkiejri.

Košarkaši Partizana odlično su odigrali prvi deo Evrokupa, a sada im predstoji borba za plasman među osam najboljih ekipa u takmičenju.

Italijanski Virtus važi za jednog od najvećih favorita za plasman u samu završnicu.

Ekipu iz Bolonje, koja je prošle sezone osvojila Fibinu Ligu šampiona, sa klupe predvodi bivši selektor Aleksandar Đorđević, dok su glavne poluge Miloš Teodosić i Stefan Marković.

Virtus je u prvoj fazi takmičenja osvojio prvo mesto u Grupi A sa samo dva poraza, dok je Partizan bio drugoplasirani u Grupi B sa tri poraza.

Iako je tek prvi u top 16 fazi, duel u Štark areni ima izuzetnu važnost, pošto bi u velikoj meri mogao da odredi dalji tok sezone za ekipu Andree Trinkijerija, a pobedom bi crno-beli stekli i psihološku prednost za nastavak takmičenja u Evrokupu.

Utakmica u Beogradu igra se od 20.00 časova.

RTS/Teleks.info


Komentari