PARTIZANE, ČUVAJ SE! UNIKAHA SE BRUTALNO POJAČAVA, posle Simonovića doveli i jednog od najboljih strelaca Endesa lige!

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • PARTIZANE, ČUVAJ SE! UNIKAHA SE BRUTALNO POJAČAVA, posle Simonovića doveli i jednog od najboljih strelaca Endesa lige!

Nedavno je Aksel Butej u razgovoru za španske medije potvrdio da će napustiti Bilbao i priključiti se Unikahi, pa se samo čekala zvanična potvrda. Klub iz Malage objavio je danas na zvaničnom sajtu da je Francuz potpisao ugovor do leta 2022. godine, a Unikaha je za ovaj transfer platila Bilbau 150.000 evra, koliko je iznosila otkupna klauzula.

Brojni klubovi širom Evrope bili su zainteresovani za Buteja, koji je eksplodirao otkako je pred početak sezone stigao iz Limoža u ekipu Aleksa Mumbrua. Francuz je lider španskog prvenstva po procentu realizacije šuta za tri poena sa fantastičnih 47,8 odsto na prosečno 5,4 pokušaja. Pored toga, on je peti najbolji strelac Endesa lige sa 17,7 poena po meču.

Real Madrid je važio za najozbiljnijeg kandidata za dovođenje Buteja, pošto je Kraljevskom klubu neophodan šuter. Džejsiju Kerolu je ovo najverovatnije poslednja sezona, pa je Butej bio projektovan kao idealna zamena. Pominjala se i Baskonija, međutim iz Vitorije nije stigla konkretna ponuda.

Unikaha je bila najuspešnija u pregovorima sa 24-godišnjim bekom, pa je posle jučerašnjeg dovođenja Marka Simonovića, dogovorila saradnju i sa Francuzom. Obojica neće imati pravo nastupa u Evrokupu, pošto je istekao rok za registraciju igrača, pa će trener Luis Kazimiro na njih moći da računa samo u Endesa ligi.

Butej je nastupao za reprezentaciju Francuske u februarskim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a juče je u duelu sa Crnom Gorom kao starter zabeležio sedam poena za 25 minuta na parketu. Nekadašnji košarkaš Šalona, u kojem je i ponikao, neće direktno iz Francuske otputovati u Malagu, već će otići u Bilbao, kako bi se pozdravio sa doskorašnjim saigračima i održao konferenciju na kojoj će obrazložiti odluku da potpiše za Unikahu.

Mozzartsport


Komentari