PARTIZANE, SRCE ĆE DA NAM RIKNE! CRNO-BELI DOBILI DRAMU PROTIV HUVENTUDA! Ovako nešto može da priredi samo košarka i Žoc!

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • PARTIZANE, SRCE ĆE DA NAM RIKNE! CRNO-BELI DOBILI DRAMU PROTIV HUVENTUDA! Ovako nešto može da priredi samo košarka i Žoc!

Košarkaši Partizana nastavili su sa pobedama. Crno-beli su pobedili Huventud u grotlu "Pionira" sa 68:67 i tako stigli do trećeg trijumfa iz isto toliko mečeva u Evrokupu.

Meč je počeo tako što je predsednik kluba iz Humske dodelio na pokon uramljen dres bokserskoj legendi Roju DŽonsu junioru, potom je krenula borba na parketu.

Odlično je tim iz Badalone počeo meč, napravio je seriju 11:2, ali Paritzan se brzo trgao i uzvratio sa 11:0. Do kraja prve četvrtine se uglavnom igralo koš za koš i prvi period je pripao domaćinu 19:17.

Bolju igru u drugom periodu pokazao je gostujući tim koji dodatno pojačao odbranu. To mu je omogućilo da na veliki odmor ode sa plus pet - 34:39. Na krilima takve igre izabranici Karlesa Durana su nastavili i u trećem kvartalu. Uspeli su prvi put da povedu dvocifrenom razlikom sa kojom je i završen ovaj period meča - 49:59.

Proključao je "Pionir" početkom četvrte četvrtine i to je dalo energiju Partizanu, koji je poslednji kvartal počeo serijom 8:0, i rivala je ostavio punih četiri i po minuta bez poena. To je sa linije penala prekinuo iskusni Ante Tomić koji je u dva navrata bio polovičan.

Ušlo se u neizvesno završnicu. Znalački su gosti koristili to što je Partizan u bonusu i uglavom su napadali prodorom što im je omogućavalo da idu na liniju penala. Potom je se zapalio "Pionir" nakon trojke Smailagića. Vrhunac meča je usledio nakon koša Pantera za minus jedan 64:65. Potom je sudija Lamonika dosudio fual Ledeja, ali nakon gledanja snimka preinačio je odluku.

Novosti


Komentari