PARTIZANE, ŽIVCE ĆEŠ NAM POKIDATI! CRNO-BELI U INFARKT ZAVRŠNICI DOBILI LOKOMOTIVU! Veliki korak ka četvrtfinalu Evrokupa!

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • PARTIZANE, ŽIVCE ĆEŠ NAM POKIDATI! CRNO-BELI U INFARKT ZAVRŠNICI DOBILI LOKOMOTIVU! Veliki korak ka četvrtfinalu Evrokupa!

Košarkaši Partizana, zahvaljujući preokretu u drugom poluvremenu, savladali su rusku Lokomotivu sa 71:69 i napravili veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale takmičenja. Odlučujuće poene postigao Džoš Perkins na četiri sekunde pre kraja meča. U narednom kolu crno-beli igraju protiv Trenta u gostima.

Veliki preokret i velika pobeda crno-belih košarkaša - u Beogradu je savladana Lokomotiva 71:69 i to posle prednosti gostiju od 18 poena u prvom poluvremenu.

Pokazali su izabranici Saša Filipovskog veliku energiju, angažovanu odbranu i pametan izbor u napadu, sve ono što im je nedostajalao u prethodnom periodu.

Posle očajnog prvog poluvremena, u kojem su protivniku dozvolili da positgne čak 48 poena, crno-beli su potpuno preporođeni ušli u nastavak i iz minuta u minut topili prednost Lokomotive.

Na kraju se ušlo u neizvesnu završnicu, koju je rešio plej Partizana Džoš Perkins. Amerikanac je prvo trojkom doneo izjednačenje, a onda postigao odlučujuće poene na četiri sekunde pre kraja meča.

Odličnu partiju pružio je Rašon Tomas, koji je meč završio sa 23 poena i osam skokova. Jaramaz je dodao 11, Veličković i Perkins po devet, a Pejdž i Mika po osam poena.

Na drugoj strani Džordan Kroford je postigao 16 poena, a Hervi 15 poena i 12 skokova.

Partizan je tako došao do druge pobede u top 16 fazi takmičenja, dok je Lokomotiva ostala na jednom trijumfu.

Naredni meč u Evrokupu crno-beli igraju protiv Trenta u Italiji, a on je na programu 3. marta.

RTS

Komentari