UH, POKIDALI STE NAM ŽIVCE, PARTIZAN U HIČKOKOVOJ ZAVRŠNICI SAVLADAO UNIKS! Crno-belima je ovo treća pobeda ove sezone u Evrokupu

    foto: KK Partizan/ABA
    Podeli
  • UH, POKIDALI STE NAM ŽIVCE, PARTIZAN U HIČKOKOVOJ ZAVRŠNICI SAVLADAO UNIKS! Crno-belima je ovo treća pobeda ove sezone u Evrokupu

Košarkaši Partizana su u sedmom kolu Grupe A Evrokupa u Hali sportova "Ranko Žeravica" savladali Uniks sa 89:86 (20:26, 20:13, 23:21, 26:26). Crno-belima je ovo treća pobeda ove sezone u ovom takmičenju, ali imaju i meč manje.

Posle dva meseca se na teren vratio Vilijam Mozli koji je imao povredu skočnog zgloba. Odmah se osetilo njegovo prisustvo iako stvari nisu krenule najbolje po crno-bele. Gosti iz Kazanja su mnogo bolje počeli meč i vodili tokom cele prve četvrtine.

Polovinom drugog perioda Rade Zagorac je postigao četiri poena u nizu i doneo domaćima prvo vođstvo (33:32). Upravo su on i Kodi Miler-Mekintajer bili najboljih kod crno-belih u prvom poluvremenu i najzaslužniji za vođstvo posle 20 minuta (40:39).

Do same završnice je bila rezultatska klackalica, a prednost je uglavnom bila na strani srpskog tima. Malo više od dva minuta pre kraja pri rezultatu 78:78 Markus Pejdž je postigao dve trojke, pa su crno-beli poveli sa 84:80.

Ipak, gosti se nsiu predavali i smanjili su na 86:85. Devet sekundi pre kraja su igrači Uniksa izveli loptu, ali ju je ukrao Rašon Tomas, koji je uposlio Miler-Mekintajera, a ovaj je poentirao za 88:85. Posle toga igrači iz Kazanja nisu mogli da preokrenu.

Sa 25 poena je Pejdž bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a trojke je šutirao 8-10. Istakli su se još Miler-Mekintajer sa 15 poena, Zagorac sa 14, dok su Nemanja Dangubić i Rašon Tomas ubacili po osam. Mozli je postigao pet poena, ali se istakao strašnom blokadom.

Kod gostiju je najefikasniji bio Isaija Kanan sa 19 poena, a pratili su ga Džon Braun sa 16 i Džamar Smit sa 14.

Maxbetsport

Komentari