ŠAKOTA JE U ZVEZDU UNEO NEKOLIKO PROMENA! Pre svega bolja je selekcija šuta, a preporodio je Brauna i Dženku! ZA POČETAK DOVOLJNO!

    foto: KK Crvena Zvezda
    Podeli
  • ŠAKOTA JE U ZVEZDU UNEO NEKOLIKO PROMENA! Pre svega bolja je selekcija šuta, a preporodio je Brauna i Dženku! ZA POČETAK DOVOLJNO!

Dragan Šakota je u Zvezdu stigao sa magičnim štapićem i u hodu rešio nekoliko boljki. Ostaje da se vidi da li je ublažio simptome ili doneo lek na Mali Kalemegdan. Ono što je sigurno, razlika je evidentna.

Lorenzo Braun je odigrao verovatno najbolju utakmicu otkako je stigao u Crvenu zvezdu. Sa trojkom u poslednjoj sekundi srušio je Valensiju za pobedu Zvezde od 76:73, a to je bio samo povod da se podrobnije pogleda statistika.

Ne kaže ono često mnogo toga, ali kada su dramatični rezovi u pitanju, poput promene trenera, može da otkrije različitu trenerski sistem.

Filozofija stratega uvek ostaje ista, ali se detalji zatežu i tako potpuno menja izgled tima.

I sama statistika govori za sebe. Ukupno je na ovoj utakmici Lorenzo Braun dao 19 poena, šutirao je za dva poena 4/7, za tri poena 2/4, a nije mašio slobodna bacanja - 5/5. Pomenutih 19 poena mu je u isto vreme rekord karijere u Evroligi, ujedno i u Zvezdinom dresu u najjačem evropskom takmičenju.

Pored svega ovoga, Braun je imao šest asistencija i tako se zaustavio na jednoj asistenciji manje od broja koji je imao protiv Himkija i ličnog rekorda (sedam, najviše do sada).

Zvezda je imala 19 pokušaja za tri poena što je manje nego što je bilo do sada slučaj u proseku, a pogodila je sedam šuteva. Zanimljivo je da je Valensija imala više skokova - 32:27. I crveno-beli su imali jednu izgubljenu loptu više, timski jedan indeksni poen manje. Zvezda je imala i četiri ukradene lopte manje.

Dakle u pitanju je bolja selekcija šuteva u napadu, ali i nešto bolja tranzicija.

Mala dobijena bitka Šakote je i buđenje uspavanih igrača, pa je Čarls Dženkins konačno dobio 15 minuta i nanizao devet poena (3/3 za dva, 0/2 za tri).

Kada se na to doda i sjajna igra u odbrani, dileme nema da je dobijen još jedan preko potrebni igrač u rotaciji. Navijači Zvezde su podjednako dugo kao Amerikanca čekali da proradi i kapiten. I jeste u trenutku kada se već mora čupati sezone, koja je pretila da sklizne u neuspešnu. Branko Lazić je nanizap 14 datih poena, ali i pokazao znatno veću energiju nego na prethodnim mečevima.

Mozzartsport

Komentari