E, SADA DA VAS VIDIMO! AKO POŠTUJETE PRAVILA, PARTIZAN JE UGAŠEN! Crno-belima preti brutalna kazna zbog neigranja srpske lige! ČEKA SE SUD FIBA!

    foto: ABA
    Podeli
  • E, SADA DA VAS VIDIMO! AKO POŠTUJETE PRAVILA, PARTIZAN JE UGAŠEN! Crno-belima preti brutalna kazna zbog neigranja srpske lige! ČEKA SE SUD FIBA!

Partizan je doneo odluku da ove godine ne igra u završnici Košarkaške lige Srbije i to je javnosti predočio u zvaničnom saopštenju. Međutim, to nosi određene konsekvence, pa bi crno-beli zbog svega to mogli da igraju sledeće sezone u dva ranga nižem takmičenju?!

Naime, ne možete tek tako da kažete da ne želite da igrate ligu dan pred svoj meč, tako da će uslediti kazna.

Videćemo i koliko teška.

Pravilnik o takmičenju kaže sledeće:

- Klub koji istupi, odnosno odustane od već započetog takmičenja (posle žrebanja takmičarskih brojeva za sezonu) ili bude isključen iz takmičenja tokom sezone (pre završetka takmičenja) u sladu sa ovim Pravilnikom i propozicijama takmičenja u sledećoj takmičarskoj sezoni može učestvovati u dva stepena nižem takmičenju od onog iz kog je istupio, odnosno isključen.

Dakle, Partizan bi ovakvim potezom mogao da najavi da ni sledeće sezone neće igrati u domaćem šampionatu, već će igrati praktično u trećoj ligi?!

U srpskoj košarci se ne zna šta nosi svaki naredni dan, tako da je razmišljanje o narednoj sezoni KLS ipak dosta daleko u ovom momentu.


Komentari