KARI BRUTALAN, ONI TREBA DA PRAVE IGRAČE ZA ZVEZDU I PARTIZAN, A TAMO PARADIRAJU VETERANI I NEKAKVI STRANCI! Hoće li ga u KLS čuti?!

    foto: KSS
    Podeli
  • KARI BRUTALAN, ONI TREBA DA PRAVE IGRAČE ZA ZVEZDU I PARTIZAN, A TAMO PARADIRAJU VETERANI I NEKAKVI STRANCI! Hoće li ga u KLS čuti?!

Košarkaška reprezentacija Srbije savaladala je Slovačku u trećem kolu grupe "A" kvalifikacija za Svetsko prvenstvo Svoje utiske nakon drugog trijumfa Orlova izneo je selektor Svetislav Pešić.

- Utakmica je bila kao što smo i očekivali. Mi smo ušli u ovu rundu kvalifikacija sa dosta problema i povreda, jednostavno nemamo previše mogućnosti u ovom trenutku da pravimo neke spektakularne partije. Ono što nas čini srećnim je da je Jagodić Kuridža odigrao utakmicu na visokom nivou. On je zaslužio da bude kapiten, igra sa velikom motivacijom za Srbiju. Preuzimao je odgovornost kada je trebalo - rekao je Pešić, a onda apostrofirao ključ pobede naše reprezentacije:

- Uspeli smo nekako, pre svih Marko Jagodić Kuridža, da smirimo njihovog najboljeg igrača Brodžijanskog u drugom poluvremenu, postigao je samo 4 poena.

Uprkos brojnim problemima, Kari je zadovoljan prikazanim.

- Nismo pobedli sa 20 razlike, ali je važno da smo pobedili. Ušli smo u završnicu bez ikakave panike. Odigrali smo jako ozbiljnu utakmicu, protiv protivnika koji je jako ozbiljan.

Nezaobilazna tema na konferenciji bilo je pitanje stranaca u reprezentaciji.

- Nisam još našao stranca za reprezentaciju, kada ga budem našao obavestiću vas. Podsetiću vas da u KLS-u postoji pravilo u jednoj ekipi mogu igrati četiri stranca. Neki timovi imaju strance koji su naturalizovani, a trebalo bi da prave igrače za Zvezdu i Partizan. Moramo da u KLS-u stvaramo igrače, da tu dobijaju šansu, a ne sa 20 godina da odlaze u Rumuniju, Mađarsku, Nemačku. Tom ligom nam šetaju veterani. Videćemo oko stranca u reprezentaciji, to je budućnost.

SD

Komentari