VELIK SI PARTIZANE! CRNO-BELI UPUTILI PODRŠKU ŠPANCIMA KOJI SU IH UDOMILI 1992, ODGOVOR JE STIGAO EKSPRESNO! Sport nema granice!

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • VELIK SI PARTIZANE! CRNO-BELI UPUTILI PODRŠKU ŠPANCIMA KOJI SU IH UDOMILI 1992, ODGOVOR JE STIGAO EKSPRESNO! Sport nema granice!

Fuenlabrada će ostati u istoriji KK Partizan kao mesto najvećeg uspeha od postojanja kluba, a povezanost dva kluba je godinama sve čvrćša.

Kako je Španija među najpogođenijim zemljama korona virusom, crno-beli su putem Tvitera poslali poruku podrške Fuenlabradi.

Košarkaši Partizana su 1992. morali daleko od svoje zemlje da traže domaći teren, igrali su van Beograda zbog rata u Jugoslaviji. Od osam mečeva Kupa šampiona su samo jednu odigrali u srpskoj prestonici, dok je drugi dom bila Fuenlabrada.

U predgrađu Madrida se pisala najsjajnija istorija crno-belih i srpske klupske košarke, nakon čega je u Istanbulu Partizan postao šampion Evrope.

- U ova teška vremena, šaljemo ljubav i podršku prijateljima iz KK Fuenlabrada, našem drugom domu Fuenlabradi i celoj Španiji. Budite jaki, čuvajte se i ostanite kod kuće, glasila je poruka Partizana.

Nije dugo prošlo, stigao je odgovor Španaca:

- Hvala puno, prijatelji. Znate da ste vi izvor profesionalne košarke u Fuenlabradi. Budite jaki, čuvajte se i ostanite kod kuće, isti kraj poruke uputili su i Španci jer haos korona virusa nije zaobišao ni našu zemlju.

Blic.rs

Komentari