PROFESOR BJELICA JE BAŠ LEGAO VORIORSIMA! Ono što on radi je brutalno, sa njim na terenu sve opcije su otvorene!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • PROFESOR BJELICA JE BAŠ LEGAO VORIORSIMA! Ono što on radi je brutalno, sa njim na terenu sve opcije su otvorene!

Umesto novog početka, Golden Stejt je odlučio da krene u napad na titulu. Za sada su jedan od timova koji brilijra na startu sezone.

Stef Kari je nezaustavljiv, povratak Kleja Tompsona je pitanje trenutka, a za to vreme je Nemanja Bjelica postao tajno oružje Voriorsa.

O srpskom reprezentativcu i nekadašnjem MVP-ju Evrolige se mnogo priča. Deluje da je dolazak u reodve "ratnika" bio pravi potez, a litvanski portal "Basketnews" je napravio analizu njegove igre i sve šta donosi ekipi.

Trener Stiv Ker ga uvodi u igru sa klupe i igra na poziciji centra što daje novu dimenziju.

"Kada Bjelica izvuče protivničkog centra na šut za tri to otvara prostor za Karija. Kada to čini Grin, onda se ne obraća mnogo pažnje zbog slabijeg Drejmondovog šuta", navodi se u analizi.

Pohvalio ga je i trener.

"Širenje terena je nešto potpuno drugačije od onoga što smo imali prethodnih godina", rekao je Ker.

Svestan je svoje uloge i srpski as.

"Ponekad osećam kao da smo toliko otvoreni, želimo da uradimo toliko stvari, šut, dodavanje, prodor. Nesebični smo", pojasnio je Bjelica.

Litvanski portal je uveren da će Nemanja dobijati još veću minutažu u nastavku sezone.

"Nije sebičan, pronalazi dobra rešenja i dodaje saigračima, posebno kada je Kari udvojen. Savršen je za ofanzivu Voriorsa, ima nešto što Kevon Luni i Drejmond Grin ne mogu da donesu. Donosi lake poene, ima visok koeficijent inteligencije."

Ko zna, možda sa njim, Karijem, Tompsonom, Grinom mogu i do NBA prstena...

"Kada plej-of dođe i odbrana postane još čvršća mogao bi da dobije još veću minutažu i da ima bitnu ulogu. Mogao bi da postane iks faktor koji niko nije predvideo u novom pohodu Voriorsa na titulu", zaključuje se u analizi.

Mondo

Komentari