DA LI JE REALNO, FEDERER ĆE IGRATI SRBIJA OPEN! Đoković otkrio šta se sprema u srpskopj prestonici! DRŽIMO PALČEVE!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • DA LI JE REALNO, FEDERER ĆE IGRATI SRBIJA OPEN! Đoković otkrio šta se sprema u srpskopj prestonici! DRŽIMO PALČEVE!

Teniska elita polako se vraća u Beograd. Srpska prestonica, posle nekoliko godina pauze, dobila je organizaciju ATP turnira iz serije 250, a već u premijernom izdanju na njemu će učestvovati neki od najboljih tenisera sveta predvođeni Novakom Đokovićem.

U bliskoj budućnosti, organizatori se nadaju i potencijalnom spektaklu. Dolasku Rodžera Federera, čiji bi eventualni susret za Đokovićem bez dileme bio jedan od najvećih sportskih događaja održanih u Beogradu i Srbiji.

– Nismo ga zvali ove godine, jer moramo da uzmemo u obzir naš budžet. Ne možemo da potrošimo sve na jednog igrača, ali se nadam da ćemo ga videti na turniru sledeće godine ili nekoj narednoj, pre nego što ode u penziju – rekao je direktor Serbia opena Đorđe Đoković u teniskom podkastu “Wish and Go”.

Novakov najmlađi brat je ponovio da je cilj Serbia opena da postane turnir iz kategorije 500, kojima već pripadaju takmičenja u Dubaiju i Barseloni.

– Ako nam to uspe, licencu ćemo otkupiti trajno. Zato smo pažljivo birali nedelju održavanja turnira, kako bismo imali veće šanse za tako nešto. To što se turnir u Beogradu održava kada i turnir u Barseloni ne menja stvar, jer ne bi bilo prvi put da se dva turnira iz serije 500 igraju paralalno – rekao je Đorđe Đoković.

Komentari