ĐOKOVIĆ: HRVATE SMATRAM MOJIMA, BAŠ KAO I SVE IZ BIVŠE SFRJ: Nole zapušo usta mrziteljima!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ĐOKOVIĆ: HRVATE SMATRAM MOJIMA, BAŠ KAO I SVE IZ BIVŠE SFRJ: Nole zapušo usta mrziteljima!

Najbolji teniser sveta govorio je za hrvatske medije o odnosima na prostoru bivše SFRJ. Kada su oni u pitanju, Novak Đoković gleda podjednako na ceo komšiluk.

– Ja na sve nas iz regiona gledam manje-više isto. I zato se trudim uvek da budem otvoren, ljubazan i pristojan. Znam da su ratne rane sveže, potpuno razumem ljude koji nemaju isti stav poput mene prema komšijama, moja porodica i ja tokom rata nismo bili oštećeni i znam da se ne može od čoveka očekivati da zaboravi nešto, ali se barem može usredsrediti na oproštaj. I ja to nastojim da prezentujem kroz svoje akcije i dela – izjavio je Đoković, a prenosi HotSport.

Đokoviću, prenosi Maxbetsport, nije zasmetalo što je letos bio osuđivan od dela javnosti i pojedinih medija pošto je podržao hrvatski nacionalni tim na Mondijalu.

– Ja takve stvari svesno radim. Zato što znam da sa svojim uticajem, statusom i imenom mogu da doprinesem pozitivnoj energiji i uzajamnoj podršci. Uostalom, koga ću podržavati ako neću Hrvatsku? Naprosto osećam da su Hrvati moji. Znam da će to nekima smetati, poštujem, ali nadam se i da drugi poštuju moj izbor.


Komentari