LEGENDE SE POKLONILE NOVAKU I FEDERERU! Hvala vam na epskom meču, čestitke Đokoviću na petoj tituli

    foto: Printskrin
    Podeli
  • LEGENDE SE POKLONILE NOVAKU I FEDERERU! Hvala vam na epskom meču, čestitke Đokoviću na petoj tituli

Društvene mreže eksplodirale su zbog fantastičnog Srbina i Švajcarca koji su više od pet sati u najduljem finalu Vimbldona u istoriji očaravali publiku na centralnom terenu, ali i milione koji su pratili televizijski prenos meča.

Legendarni Boris Becker brzo je dao svoj komentar za BBC nakon ovog finala.

"Ovo je uvek bila borba titana, ali se borio i protiv publike i Pepeljugine priče. Svi u publici su na kraju bili potišteni, nitko nije zapravo slavio jer im je bilo žao Rodžera. Čudna situacija", rekao je Becker.

Nemac je pod Pepeljuginom pričom mislio na činjenicu da će Federer za manje od mesec dana napuniti 38 godina i pitanje je kada će mu se ponovno pružiti prilika za osvajanje Grand Slama. Zato je, po njemu, imao tako veliku podršku.

Legendarna Bille Džin King naklonila se obojici velemajstora.

"Epsko finale. Čestitke Novaku Đokoviću na petoj tituli. On i Rodžer su dva igrača svetske klase koji su ostavili sve na terenu danas."

Engleska legenda Tim Henman smatra da je Novak bio bolji u ključnim trenucima.

"U ključnim trenucima Đoković je odigrao bolje. Ovo mu je peta titula, a zato što Federer ima osam, zaboravljamo da je Novak jedan od najboljih igrača u istoriji što se tiče tenisa na travi. Osvajat će još naslova u budućnosti. Rodžer će biti vrlo razočaran. Imao je dve meč-lopte protiv jednog od najvećih rivala na svom omiljenom terenu i izgubio je. Znam da dobro kontrolira emocije, ali ovo će jako dugo boleti."

Australijska legenda Rod Lejver izrazila je divljenje Đokoviću i Federeru.

"Neverovatno finale. Čestitke Đokoviću na petom naslovu Vimbldona. Ti i Rodžer Federer ste dosegnuli najveću razinu danas. Fantastičan meč između dvojice šampiona. Hvala na dobroj borbi, igrali ste fer i srčano."

Brojni poznati tenisači, uključujući Bornu Ćorića, bili su oduševljeni nakon ovog finala.


Komentari